Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Senking av Hagevannet kan ta tid

HAGEVANNET: Hytteforeningen må trolig vente en stund før det eventuelt blir realisert tiltak.

Hytteforeningen ved Lillekvelland må vente på avklaring om å eventuelt senke Hagevannet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Årsaken til det er først og fremst for lite opplysninger om hvilke tiltak som ønske, og hvor man ønsker det.

Det er fylkeskommunen som skriver dette i et brev til kommunen. Derfor kan heller ikke søknaden som er kommet behandles.

Lite konkret

- Meldingen fra hytteforeningen er lite konkret med hensyn til hva som skal gjøres og gir ingen opplysninger som sannsynliggjør at tiltaket gjøres pa? rette sted. Vi kan derfor ikke vurdere om tiltaket i tilstrekkelig grad ivaretar verneinteressene i vassdraget eller vannressurslovens bestemmelser om aktsomhet ved vassdragstiltak, skriver Lars Berg Holtan, som er rådgiver i plan- og miljøseksjonen i fylket.

Svarer

Hytteforeningen gir fylket rett i at det ikke er brukt ressurser for å komme opp med konkrete tiltak for å løse problemet. Hyppighet av flom og omfang gjør at det er prekært, skriver Knut Olai Slettebø i et svar.

- Vi har og kommet med et generelt forslag til løsning som ga?r pa? a? senke utløpet av vannet ned til normalutløpsniva?. Det er ikke tvil om at utløpet gjennom a?rene har bygget seg opp og blitt snevret igjen. Konkret hvor det da ma? graves og hvor mye det ma? graves i dybde og bredde retning lar jeg det være opp til kommunen å ha en dialog med rette instans.

Fylkeskommunen skriver videre:

– Vi vurderer at det enkleste er om kommunen avklarer dette direkte med NVE, eventuelt med kopi av korrespondanse til fylkeskommunen. Vi stiller forøvrig opp på befaring eller møter dersom det er behov for dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...