Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Se opp, det er museår!

UTVALG: Jannike Lea Nystøl med en del av utvalget når det gjelder bekjempelse av mus. Foto: Per Thime

Du har muligens sett dem, de små gnagerne som fort kan ødelegge for deg. Det er mye mus dette året, noe Felleskjøpet også merker.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SMÅGNAGERE: – Etter alt det vi selger så kan vi helt klart slå fast at det må være museår, sier Jannike Lea Nystøl til Lyngdals Avis.

Det er slettes ikke bare den klassiske Rapp-fellen som selges i de forskjellige butikkene. Rapp-fellen er den lille med bøylen som gir musa et slag over nakken slik at den dør momentant.

– I dag er det så mange ulike typer musefeller å velge i, i flere prisklasser. Vi har den klassiske fella, men selger også dyrere feller, fortsetter hun.

Når musa går i fella

En del sliter mer med mus enn andre. I 2014 var det et skikkelig museår i Sør-Norge. Årsaken til at det noen år er mer mus enn andre år, det er noe ekspertene fortsatt jobber med.

– Det finnes mus overalt, men hjelpemidlene er stadig blitt bedre, sier hun.

Elektroniske feller, feller med lyd og mye mer er med i utvalget som finnes.

– Her om dagen hadde vi inne en mann som hadde kjøpt seg ny bil. Da han skulle starte for å kjøre merket han at det hadde vært mus og gnagd av ledninger. Mannen leverte bilen inn, men opplevde det samme igjen neste morgen. Da ordnet han seg en skikkelig musefelle og etter det har det går bra, forteller ekspeditøren.

Gift

Et av de mest kjente merkene med musegift er på veg ut av markedet. De løse voksblokkene fra Trinol har vært på markedet i mange år, men fra mars neste år kan du ikke lenger kjøpe dem.

– Årsaken er rett og slett at dette har blitt brukt mye ute og da har voksen blitt liggende på bakken og andre dyr har dermed måtte lide når de har fått det i seg. Det kan være forskjellige dyr som fugler og ekorn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...