Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Samlet for å drøfte fremtidens Agder

KONSMO: Listerrådets leder Arnt Abrahamsen og administrativ leder Svein Vangen i Listerrådet ønsket velkommen. Foto: Svein Løvland

I dag er ordførere, varaordførere, rådmenn og andre i Listerrådet samlet i Konsmohallen for å drøfte «fremtidens Agder»

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 17.09.2018 kl 11:53

KONSMO: I dag arrangerer Listerrådet en ny storsamling. Denne gang er søkelyset rettet mot fremtidens Agder. Det pågår nå mange prosesser som vil ha stor innvirkning på den regionale utviklingen påAgder.

Noen av disse er forsøkt å beskrevet i «Næringsforesight for Agder mot 2030», og enda mer konkret i Listers eget scenarie «Lister 2030».

Agder har allerede fått et felles fylkesmannsembete, og Agder fylkeskommune er under etablering. Samtidig rulleres også fylkesplanen for Agder, målet er at denne skal være ferdig behandlet i løpet av 2019.

- Arbeidet med ny E39 er startet opp. Hvordan denne veien, og øvrig infrastrukturutbygging vil påvirke det regionale Agder er for tidlig å si, men det er nå fundamentet for et bærekraftig og likeverdig bolig- og arbeidsmarked kan rigges. Og Lister vil være forberedt på å møte fremtiden, fastslo Listerrådets leder Arnt Abrahamsen i Listerrådet før stormøtet.

- Målsettingen denne dagen er å løfte blikket mot fremtidens Agder. Vi skal spørre oss selv hvordan vi sammen kan utvikle vårt nye fylke og selvsagt vil vi ha et ekstra oppmerksomhet på «flankeproblematikken».

Programmet

  • Velkommen til Audnedal v/ordfører Reidun Bakken
  • Hvorfor «Lister i Agder» v/leder av Listerrådet Arnt Abrahamsen/Svein Vangen
  • Hvordan skal fremtiden på Sørlandet skapes? v/William Fagerheim UiA/Bynett Sør
  • Næringsforesight for Agder mot 2030, v/næringsrådgiver Valborg Langevei Kristiansand kommune
  • Scenarier for Lister-regionen 2030 v/sivilarkitekt Gunnar Ridderstrøm,
  • Hvilke virkemiddel vi har for å møte fremtiden, både lokalt, regionalt og nasjonalt.
  • Kommune- og næringsplanlegging i Lister v/leder av Lister plan- og næringsnettverk og kommunalsjef Steinar Ness

Utfordringer og muligheter

Statlige regionalpolitiske mål, v/fylkesmann i Agder Stein Ytterdahl. Befolkningsgrunnlag, flyttetendenser, næringsstruktur og næringsutvikling påvirker den regionale utviklingen. Regional- og distriktspolitikken tar sikte på å påvirke utviklingstrekkene og de sterke drivkreftene i samfunnet. Hvilke virkemidler har fylkesmannen?

Agder i endring - Utfordringer og muligheter, v/fylkesordfører Terje Damman

Hvilke rolle ønsker Agder fylkeskommune å ta som regional utviklingsaktør?

Paneldebatt: Er vekstkraften like sterk i hele Agder? William Fagerheim, Valborg Langevei, Gunnar Ridderstrøm, Steinar Ness, Stein Ytterdahl, Terje Damman og Arnt Abrahamsen.

Ordførerne fra Lister måtte nærmest sparkes i gang for å komme med lokale innspill til det nye Agder-fylket da de var sammen med fellesnemda for ny fylkeskommune denne uken.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...