Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Sa nei til kommunen - må ta kostnadene selv

Audnedal kommune hadde befaring på kvinnens eiendom i forbindelse med renovering av Listadveien. Kvinnen sa nei til planene og nå må hun selv vedlikeholde veien.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VEISTUBB: Det er ingen stor del av Listadveien det er snakk om, men kommunen har et ønske om å renovere Listadveien.

– Kommunen har tidligere informert om at det er planer å oppgradere Listadveien. I dag ender kommuneveien i tunet ditt og ett av de sentrale punktene i renoveringen var å etablere rundkjøring/snuplass i enden av veien for at man i fremtiden kan få en kommunal snuplass.

Befaring

Det skriver Terje Ågedal i Audnedal kommune i et brev til beboeren.

Kommunen har vært på befaring og det er kommet forslag om rundkjøring/snuplass øst for boligen. Her mener kommunen forholdene er lagt til rette for minimale terrenginngrep.

I ettertid har kvinnen henvendt seg til kommunen med svar om at hun ikke vil ha en slik løsning på eiendommen.

Flytter snuplassen

– Når kommunen nå renoverer veien er et hovedanliggende å få en snuplass som kommunen eier og drifter og som renovasjon, brann og tømmerbil kan bruke som snuplass. Når vi ikke får grunn til dette vil vi meddele at vi flytter snuplassen til nærmeste kryss hvor grunneier har sagt ja til snuplass. Dette medfører at kommunen legger ned vedlikeholdet fra ny rundkjøringen og inn til din eiendom.

Dermed blir det også slik at kvinnen må ta seg av vedlikehold av veien fra ny rundkjøring og inn til hennes gård.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...