Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Så mange kjører elbil

LADERE: Det blir stadig flere ladere i Lyngdal – men mange av dem er først og beregnet for bilister på gjennomreise, som disse i Handelsparken. Foto: Arkivbilde

Stadig flere kjører elbil, også her i distriktet. I Audnedal er det flest Nissan, mens det i Lyngdal er flest som kjører Volkswagen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

TRAFIKK: Det er Opplysningskontoret for veitrafikk som hver måned kommer med tallene som dreier seg om det meste innen trafikk og vei. Og ikke minst det som dreier seg om kjøp av bil - og hvilke biler som blir kjøpt.

OFV Registreringsstatistikk gir deg den mest detaljerte og komplette statistikken over kjøretøyregistreringer i Norge.

De siste tallene

Som den som dreier seg om hvor mange elbiler som for tiden kjører rundt i de ulike kommuner.

Lyngdals Avis har fått de siste tallene for flere kommuner.

Flest i Lyngdal

Oversikten viser at det blant kommunene Audnedal, Farsund, Flekkefjord og Lyngdal er flest elbiler i sistnevnte kommune. Per 31. mars var det i Lyngdal registrert 246 elbiler.

– Og så det kan gå leasingbiler i disse kommunene som ikke er med på denne listen. Men hvis forhandleren har sendt melding til oss om at bilene går i disse kommunene da de førstegangsregistrerte har vi tatt hensyn til også på bestandsoversiktene våre, sier Pål Bruhn, avdelingssjef for statistikk i Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

De andre kommunene

I Audnedal er det foreløpig ikke veldig mange som bruker elbil i det daglige.

I kommunen er det bare registrert 19 elbiler. I Farsund er det ved utgangen av mars registrert 167 elbiler, mens det i Flekkefjord kjører rundt 103 elbiler. Både Farsund og Flekkefjord har altså en del å gå når det kommer til slike biler.

Mest populære

I de fire kommunene er det fire merker som skiller seg ut. I Lyngdal er det flest Volkswagen (75), Nissan (51) og Tesla (40). I Farsund er det flest Volkswagen (45), Nissan (35) og Tesla (17). Når det kommer til Flekkefjord Nissan som er mest solgt (31), Tesla (17) og Volkswagen (14).

Og til slutt: I Audnedal er det Nissan (9) som topper listen, foran Tesla (6).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...