Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Så mange har fått gratis busskort

BUSSKORT: Jan Kristensen ønsket henvendelser, men fikk få til å begynne med. Nå ser det noe bedre ut. Foto: Per Thime

I sommer etterlyste ordfører Jan Kristensen heltidsstudenter som ønsket seg gratis skyss. Få meldte seg, men nå ser det noe bedre ut.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STUDIER:Før sommeren vedtok kommunestyret i Lyngdal å ta kostnadene ved busstransport for lyngdøler som studerer andre steder i landet. Betingelsene for tilbudet er at studiestedet er innenfor Norges grenser.

I starten var det ikke så mange som meldte seg, men nå ser det bedre ut. I går ettermiddag var det nemlig 42 helstidsstudenter som hadde meldt seg - og som har fått innvilget gratis busskort.

Gledelig

– Dette er gledelig, men ikke overraskende. Jeg tror også at antallet kommer til å bli en del høyere enn dette, sier ordfører jan Kristensen til Lyngdals Avis.

For inne i kommunens postliste er det de siste ukene regisrert mange søknader fra studenter.

– Og vi hadde jo faktisk regisrert at det er opp mot 700 studenter fra Lyngdal, så derfor tror jeg det blir langt flere enn dette. Husk også at i fjor ble det delt ut 15 slike busskort, men da var det bare UiA-studenter som fikk tilbudet. Nå er det alle studenter med studiestad i Norge, forteller Kristensen.

Dersom alle studenter med hjemsted i Lyngdal velger å si ja takk til ordningen, vil kommunen måtte ut med rundt 3,5 millioner kroner.

Vedtatt i fjor

Ordningen med gratis busskort ble første gang vedtatt i fjor, etter at Kristiansand kommune tilbød studentre gratis busskort i byen mot at de meldte flytting. Lyngdal svarte på dette med å tilby gratis kort for hjemreiser, dersom studentene valgte å beholde folkeregistret adresse i hjemkommunen. Flere andre kommuner innførte lignende ordninger.

En ordning kommunen også tjener penger på.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...