Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ryker strømmen ved nytt snøfall i morgen?

MER SNØ: Torsdag kan det komme opp mot en halv meter snø i distriktet.

Torsdag er det igjen meldt om nye mengder med snø. Ennå sitter nærmere 100 husstander uten strøm i Lyngdal. Torsdag kan det bli flere.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MER SNØ: Det har ikke akkurat gått på skinner når snøen daler ned fra skylaget. På det verste har langt over 10 000 abonnenter av Agder Energi vært uten strøm.

Mannskapene har jobbet på spreng, men opp til en meter nysnø i terrenget har gjort det mer enn vanskelig å ta seg fram.

Mer snø

Torsdag er det nok en gang meldt om snø. Her i lavlandet ved kysten blir det trolig ikke så ille, men innover i distriktet kan det komme opp mot en halvmeter med påfyll. For Lyngdal er det i øyeblikket meldt om rundt 30-40 millimeter nedbør, noe snø, men trolig også som sludd i løpet av dagen.

JOBB: På Brådlandsheia i Lyngdal har ising på linjene ført til flere feil, blant annet knekte master. De store snømengdene gjør arbeidet med feilrettingen både utfordrende og tidkrevende. Flere steder har det vært vanskelig å kjøre med snøscooter, og montørene har måtte gå på truger og bære med seg nødvendig utstyr. Foto: Agder Energi

Lenger inne i Agder, hvis man ser mot Audnedal, Hægebostad og andre steder, kommer det opp mot en halvmeter snø.

Vinterferie

Når det gjelder neste uke, når skolene har vinterferie, så ser det ikke så aller verst ut. I Lyngdal er det faktisk ikke meldt om nedbør - foreløpig.

For alle dem som skal på hytta eller i campingvogna på fjellet så ser det heller ikke så verst ut, sånn egentlig.

KLAR: Marthe Opsahl klar til å sette utfor. ARKIVBILDE FRA 2016: Lars Rekaa

På steder som Naglestadheia blir det bra vintervær, kaldt, men lite nedbør å snakke om. Forholdene for ski skulle være perfekte.

Tjørhomfjellet i Sirdal melder også om bra vær i neste uke med lite nedbør. På Hovden i Bykle er det meldt snø de neste dagene, men når vinterferien er skikkelig i gang i neste uke blir det bra. Kalt, men lite nedbør å snakke om.

Det er også verdt å merke seg at det er stor snøskredfare i fjellet i Agder.

VARSEL 1, 2 OG 3: Det er mye å melde om når det gjelder været for tiden. Foto: Skjermdump, yr.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...