Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ryerson forlater Viking

NY KLUBB: Julian Ryerson forlater Viking til fordel for tyske Union Berlin. Bare den medisinske sjekken gjenstår. Foto: Per Thime

Julian Ryerson har spilt sin siste kamp for Viking, for nå er Viking og den tyske klubben Union Berlin enige om en overgang for lyngdølen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.07.2018 kl 18:02

OVERGANG: Klubbene har forhandlet i flere uker, men først i helgen ble det enighet om en overgang.

Etter fem og et halvt år i Viking går ferden vider til spill på nest høyeste nivå i tysk fotball. Union Berlin var også interessert i Ryerson i vinter, men de ble det ikke enighet mellom klubbene.

Hans nye kamparena blir An der Alten Försterei, som klubbens stadion heter, med en kapasitet på 22 000 tilskuere.

Fornøyd

Ryerson har lenge vært klar på at han ønsket seg videre til en annen klubb. For trener Bjarne Berntsen kom derfor ikke overgangen overraskende. Han er fornøyd med avtalen klubben har skrevet med Union Berlin.

- Avtalen er tredelt. Vi får en sum utbetalt umiddelbart. Videre har vi en trappetrinnsmodell med utbetalinger etter antall spilte kamper, og så har vi sikret oss en god prosentandel ved videresalg, så vi er godt fornøyd, sier Berntsen til Vikings nettside.

Penger til Lyngdal

Hvor mye Union Berlin betaler for lyngdølen er ikke kjent. Hans kontrakt med Viking går ut etter sesongen, men det har vært nevnt en sum på 2,5 millioner kroner.

NY HJEMMEBANE: Dette blir Julian Ryersons nye hjemmebane. Viking og Union Berlin er enig om en overgang. Bare den medisinske sjekken venter. Foto: Skjermdump

Ikke alt går til Viking, for også moderklubben skal ha noen kroner igjen. Det dreier seg om solidaritetsmidler og utdanningskompensasjon.

- Vi vet ikke helt hvor mye, men det er regler for det, sier leder i Lyngdal IL Fotball, John Stensland.

Og dette er deler av fansen til Union Berlin. Her fra en treningskamp mot QPR i London denne helgen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...