Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Russestyrevalg ved Eilert og KVS

KVS-STYRET: Fra venstre, andre rekke Celina Knabenes, Malli Omestad, Endre Johan Stolpe og Steinar Kjosavik. Fra høyre, første rekke Oda Særheim, Jan Martin Ariansen, Aslak Svege Lindeland og Stine Sandal Nodevik. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

Tredjeklassingene over allerede halvveis med det siste året på videregående skole. Russetiden er godt i gang, både på KVS og på Eilert.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

AVGANGSKLASSER: Russestyret ved Eilert Sundt videregående skole i Farsund består av hele 32 elever – fra Lista, Farsund og Lyngdal.

Fra Lyngdal er det Marie Omland som er visepresident. Johan Ballestad er økonomisansvarlig, Natalie Tveiten og Veronica Helm er festsjefer, Edi Kudra er avisredaktør, Thea Gundersen er prevensjonsjef, og Hanna Tobine Ivarsen er revvsjef.

Presidentrollen

– Det er litt vanskelig å gjøre alle fornøyde, men jeg prøver å finne en grei balanse sier russepresidenten Benjamin Thomas Turner i fra Farsund.

EILERTRUSS: Russepresident Benjamin Thomas Turner fra Farsund og visepresident Marie Omland fra Lyngdal. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

– Så langt har vi hatt det meste under kontroll, men det kommer nok til å til å bli mer å gjøre i april og mai når russetiden for fullt har begynt.

– Benjamin er snill, og holder det han lover og ble nok derfor valgt som russepresident, sier Marie Omland.

– Han er en veldig god representant for russen!

– I begynnelsen var jeg veldig nervøs for presidentrollen, men da jeg først ble valgt måtte jeg bare gi alt, og det har gått veldig greit til nå, sier Turner.

Kreftforeningen

– Vi synes Kreftforeningen var en veldig bra sak å støtte, og valgte dette som vår innsamlingsaksjon – samme som russen i fjor gjorde, sier presidenten.

– Fjorårets russ samlet rundt 320 000 kroner, og det beløpet vil vi prøve å slå.

Bøssebærerne gikk rundene sine sist mandag.

– Til nå har vi hatt moteshow, fester, flaskeinnsamling, og skal ha russerevy 30. mars, som vi håper å tjene inn mye penger på.

KVS

På Kristen videregående skole (KVS) i Lyngdal omfatter russestyret 14 elever. Det er Aslak Svege Lindeland, Celina Knabenes, Endre Johan Stolpe, Hannah Deborah Kristoffersen, Håvard Heldal, Ingrid Haukalid, Isak Stavnem Sirnes, Jan Martin Ariansen, Kari Dale, Kristine Notland, Malli Omestad, Oda Særheim, Steinar Kjosavik, og Stine Sandal Nodevik.

Russepresident er Aslak Svege Lindeland fra Flekkefjord og visepresident er Jan Martin Ariansen i fra Mandal.

Fra Lyngdal er det Malli Omestad som sitter i styret.

Til sammen er det rundt 100 elever i fra idrett, studiespesialisering, påbygg naturbruk, og IKT som er russ i år.

Fin russetid

– Vi ser frem til å finne på mye gøy i sammen, bli kjent med flere, feste og dra på andre arrangementer sier russepresident Aslak Svege Lindeland til Lyngdals Avis.

– Fellesskapet med gode venner og klassekamerater er kanskje det fineste med hel russetida, legger Lindeland til.

– Aslak ble valgt til president fordi han er veldig pliktoppfyllende, engasjert, saklig og godt likt av lærerne, sier de andre representantene i styret til Lyngdals Avis.

– Ikke minst er han flink til å ordne opp!

Misjonsprosjekt

Russen på KVS har et samarbeid med Strømmestiftelsen, og samler inn penger til prosjektet Sjef i eget liv i Nepal. Det prosjektet kaller de for misjonsprosjektet.

– Vi valgte Strømmestiftelsens arbeid i Nepal som innsamlingsaksjon først og fremst fordi det var en sak som traff de fleste av oss. Vi fikk tydelig se utviklingen som skjer i Nepal som følge av arbeidet til Strømmestiftelen, noe som igjen inspirerte oss til å velge dette prosjektet, sier Piniel Demisse som er med i styret for prosjektet.

– Arbeidet til Strømmestiftelsen berører nesten hele samfunnet og når ut til mange mennesker i Nepal. Endringene som skjer der er helt utrolige!

– Målet er å nå en million, og vi har hittil fått inn over 300 000 kroner sier hun.

– For å nå dette driver vi blant annet med café på KVS, arrangert måneskinnstur, aksjonsdag, og annet dugnadsarbeid. 31. april arrangerer vi misjonsløp, og satser å få inn mye på dette som er vår største inntektskilde.

I tillegg til misjonsprosjektet, har både KVS-russen og Eilert-russen deltatt i innsamlingsaksjonen Krafttak mot kreft.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...