Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Roots-festival ved Eikerapen

FESTIVALTID: Gjengen i Eikerapen er klare for festival. Foto: eikerapen.com

Eikerapen Roots Festival er en historie om hvordan det umulige kan bli mulig. Arrangøren hadde nemlig ikke den helt store troen da de startet opp for 15 år siden.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

FESTIVALTID: Ordene er hentet fra festivalens side på Facebook. En liten fjellbygd med syv fastboende 620 meter over havet, og som til og med kan skilte med egen festival.

Det er ved Eikerapen i Åseral, så vet vi det. Det starter allerede i dag og fortsetter hele helgen, i pent vær.

– Ut i fra en tradisjonell tankegang må Eikerapen være et av de verst tenkelige stedene å starte en musikkfestival. Når festivalen startet i 2004 var det så godt som ingen som hadde hørt om stedet. Det er langt til nærmeste by og hele grenda er mer eller mindre på skrå, heter det fra arrangøren.

Foto: eikerapen.com

Fikk det til

Men i hele 14 år har de fått det til, og denne uka er det jubileum for roots-festivalen.

– Når du omskaper ei lita bygd med bare syv innbyggere til en yrende festivallandsby med noen tusen gjester, sier det seg selv at det blir en intim stemning. Men det er ikke bare den intime stemninga som gjør festivalen på Eikerapen spesiell. For hvem andre kan skilte med egen drive-in-kino, konsert åtte kilometer inne på fjellet, 620 meter over havet under en gammel demning, eller musikk med hjemmebrygget saft i Ellings hage?

Det spør arrangøren seg om.

Flere scener

Fra onsdag til og med søndag, på fem scener. Her er det hovedscene, men hvis du ikke er fornøyd med det kan du også ta i bruk en badestamp - men med utsikt til scenen.

Arrangøren legger med andre ord til rette for at publikum skal trives på festivalområdet.

Og det inntrykket ser ut til å fungere, for i fjor var det 7000 tilhørere med under dagene festivalen varte. I tillegg kommer alle som jobber dugnad.

– Eikerapen Roots Festival er en god gammeldags bygdedugnad. Over 400 av de 900 innbyggerne i Åseral jobber hardt for lage det de mener er sommerens beste opplevelse. Drivkraften er et ønske om å vise fram Åseral til omverdenen, samt drømmen om å lage den perfekte festival, noe vi i følge gjestene ikke er langt unna å klare.

Foto: eikerapen.com

Disse dukker opp

Fra onsdag til søndag skal det som nevnt vær flere scener. Til å stå på de ulike stedene er det hentet inn flere artister, også fra lokalmiljøet.

Som en del av trekkplastret er det hentet inn størrelser som

 • Postgirobygget
 • Stavangerkameratene
 • 4 Weel Dryve
 • Adam Douglas (vinner Stjernekamp 2017)
 • Åsmund Åmli Band
 • Hans Erik Dyvik Huseby (Ex Hank von Helvete)
 • Inger Lise Stulien, fra Audnedal
 • Arthur Stulien
 • Sugarband
 • Strengeplukk
 • Sordal

For mer om festivalen - klikk deg videre her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...