Ronny Bank tilbake i Lyngdal

HELT GREIT: – Det er helt greit om folk bare ser tegneseriefigurene. Men for meg er det barndomsminner, sier Ronny Banks. Til venstre gallerist Anja Kath. Lande-Sundnes. Foto: Lars Rekaa

I går åpnet Galleri Wannabe i Lyngdal sin andre utstiling med Ronny Bank.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

– Han var her da vi feiret ettårsjubileum i 2015. Det ble en slik suksess at vi bare måtte få ham tilbake, sier gallerist Anja Kath. Lande-Sundnes.

– Folk snakker fortsatt om utstillingen i 2015. Og mang forteller meg at de husker at de møtte ham i Alleen, iført malerjakka si, sier hun.

Mange forbinder drammenskunstneren med tegneserier. Selv understreker han at bildene handler om barndomsminner.

Barndomsminner

– Jeg var den gutten som ikke var med å sparket fotball. I stedet satt jeg inne og leste tegneserier. Bildene handler ikke om tegneserier, men om barndomsminner, sier Bank til Lyngdals Avis.

– Fra 1999 til 2010 jobbet jeg som kunstnere flest, med landskaper, portretter og aktbilder. Barndomsminner jobbet jeg med på si, for moro skyld. Jeg opplevde to infarkt. Da bestemte jeg meg for å gjøre noe annet, noe jeg har lyst til, forteller han.

Lever godt

Siden har det gått bare en vei: Oppover.

– Jeg lever godt av bildene mine nå. Jeg er uavhengig av staten, men får mange utsmykningsoppdrag fra næringslivet, sier han.

I Lyngdal stiller han ut grafikk (serigrafi og litografi) og maleri (akryl).

Utstillingen henger fram til 28. september.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...