Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Robot: Kommune-Kari svarer innbyggerne

KOMMUNEKARI: Nå er KommuneKari på nett og klar for å svare på dine spørsmål. Foto: Skjermdump

Servivcetorget i rådhuset har fått hjelp. Kari er en robot som svarer deg på det du måtte lure på, men bare om kommunale tjenester.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ROBOT-KARI: Kari er ennå i startfasen av jobben. Hun har vært inne som en slags «lærling», men er nå funnet ut til å takle de kommunale oppgavene hun skal ha.

Vi gjorde et forsøk og ble fornøyd, i det minste etter vi skjønte hva roboten kunne svare på.

Her nyttet det ikke å være høflig, som en rogalending normalt er. Det er kun direkte spørsmål som gjelder. De som for eksempel dreier seg om kommunale tjenester. Og dem er det jo en rekke av.

Så jeg gikk videre.

Og ikke nok med det, for nå gikk det bra unna. Ved å skrive stikkord skjønner tydeligvis roboten en del. Som at jeg muligens hadde behov for andre tjenester.

Da kommer det nemlig opp alternativer som man kan klikke seg videre på. Et godt hjelpemiddel for alle dem som sitter foran en datamaskin.

Så er det bare å huske at RobotKari ikke er ei man skal snakke med om andre ting enn kommunale tjenester. Andre samtaler får man ta der de hører hjemme. Men dette er nok noe som kan fungere for kommunen.

Ole Aa. Brattfjord, enhetsleder ved servicekontoret i Lyngdal kommune vet mer om Kari.

- Roboten Kari er utviklet og levert av de samme som har levert kommunens hjemmeside. Dette er et pilot-prosjekt som vi er en del av. Det er en veiviser for publikum som henvender seg digitalt med spørsmål om kommunale tjenester, sier han til Lyngdals Avis.

Det er ikke tenkt at roboten skal ta over tjenester som servicetorget har i dag, men dette blir en tjeneste man kan bruke 24/7.

– Og finner man ikke fram til det man søker, da skal man bli sendt videre. Det blir en veiviser som folk kan bruke.

– Men hvordan vet Kommune-Kari hva hun skal svare?

– Vi har matet Kari med relevant informasjon om kommunens tjenester, blant annet med lenker fra kommunens hjemmeside. Teknologien som ligger i bunn er en form for kunstig intelligens, slik at Kari også er selvlærende. Jo mer hun blir brukt jo flinkere blir hun. Dette er noe som bare skal bli bedre etter hvert. Det er et spennende pilotprosjekt som Lyngdal kommune nå er en del av, og vi er selvsagt veldig spent på tilbakemeldingene fra publikum, avslutter enhetslederen.

ENHETSLEDER: Ole Aa. Brattfjord kan mer om Kari som skal hjelpe publikum.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...