Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Rekordtidlige norske jordbær

BÆR: Ventetiden er over, her er de norske jordbærene. Reidun Lehne har funnet plassen like bortenfor Handelsparken i Lyngdal. Foto: Per Thime

Reidun Lehne har opp gjennom årene solgt en del tusen kurver norske jordbær. Men aldri har hun startet salget så tidlig som nå.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

JORDBÆR: Tidligere i vår så det ikke bra ut, men så den siste måneden har skutt fart i veksten på planter og bær. Så her står vi og selger de første bærene, og det er rekordtidlig.

Det forteller Reidun Lehne. Hun har solgt bær i snart 25 år, hvor hun de siste seks-syv årene har hatt fast sted like ved Handelsparken.

Fullt kjør

- Jeg regner jo med at jungeltelegrafen går, for det er jo noe eget med de norske bærene. Her har vi hatt fullt kjør i hele dag, og vi hadde egentlig sett for oss en rolig dag, men slik ble det ikke.

KASSEVIS: Det går med flere kasser bær hver dag på den lille torgplassen ved Handelsparken. Foto: Per Thime

For tidligere i dag gikk det unna med de 400 gram store bærkurvene. Kundene var mange og de så fornøyde ut.

– Det håper vi de er, men så har vi hatt mye arbeid den siste måneden. Vi har vannet omtrent 24 timer i døgnet, forteller hun.

30 personer

I disse dager er man altså i gang, men kanskje allerede i neste uke er så mange som 30 personer i sving med å plukke jordbær i åkeren hjemme ved Spangereid.

Det er der de blir dyrket frem.

– Vi har forhåpentligvis en god sesong foran oss. Rogalendinger, lyngdøler og tyskere er hovedgruppen av våre kunder. De tyske turistene elsker norske jordbær, så da skal de få mulighet til å kjøpe det så lenge vi har.

Vanligvis starter den lokale jordbærsesongen rundt 10. juni, men en varm og god mai satte virkelig fart i plantene.

Men ikke bare det

– Vi skal også plukke en del gulrøtter til Bama, det vil si at vi skal pakke 100.000 bunter som skal leveres. Jordbær er altså noe, men det blir en del gulrøtter også - i det som blir en travel, men artig sommer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...