Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Reguleringsplanen for Helle – Øydneskleiv godkjent

GJENNOMSLAG: Aps David Goksem fikk gjennomslag for å endre ett av delområdene fra boligformål til landbruk. Foto: Lars Rekaa

Audnedal kommunestyre godkjente før helgen det omfattende forslaget til reguleringsplan for Helle – Øydneskleiv.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 15.04.2018 kl 19:48

ENDRINGER: I vedtaket, som ble gjort med 11 mot 6 stemmer slås det fast at merknadene fra Statens vegvesen skal innarbeides i plankartet, og at ett av delområdene, B41, som ligger like sør for jernbaneundergangen ved Øydneskleiv, skal omreguleres fra boligformål til landbruksformål.

Det var Aps David Anand Goksem som foreslo omreguleringen. Driftsutvalgets innstilling til kommunestyret gikk ganske enkelt ut på å ta det aktuelle delområdet ut av reguleringsplanen. Grunneieren for området ønsket å beholde regulering til boligformål.

Startet i 2015

Da saken var oppe i kommunestyret, orienterte enhetsleder for tekniske tjenester i kommunen lokalpolitikerne om arbeidet med planen.

Planarbeidet ble startet i 2015. Formålet med den nye planen var å oppfriske eldre reguleringsplan, legge til rette for nye boligområder og næringstomter, sikre og opprettholde nødvendig dalsone med boliger, næring og landbruksarealer, samt skogsområder i skråningene opp fra dalen.

Det er åpnet for nye boliger øst for jernbanestasjonen, og nye boliger sør for eksisterende næringsområde. Mellom næringsområdet og boligene er det regulert buffersone som naturformål. I de nye boligområdene er det regulert nye atkomstveger og lekeplasser.

I søndre del av næringsområde som ennå ikke er utbygd, er det regulert interne veger og tomter er inndelt. Næringsområdet vest for elva og nord for jernbanen opprettholdes som næringsområde og langs elva er det regulert naturformål som buffer.

Øst for motorsportanlegget ned mot elva er det også regulert inn en buffer.

Gang- og sykkelvei

Langs hele fylkesveien er det regulert gang- og sykkelvei for å sikre myke trafikanter, og det er regulert bussholdeplasser som legger til rette for offentlig transport. En del av eksisterende eldre ferdselsårer er regulert til turveier.

I områdeplanen er det dessuten regulert inn hensynssoner med aktsomhet for ras- og skredfare, flomfare, høyspentanlegg, for bevaring kulturmiljø, båndlegging etter lov om kulturminner og midlertidige anleggsområder. På grunn av faren ved en 200-årsflom er det for eksempel i enkelte områder ikke lov til å bygge hus med kjeller.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...