Lyngdals Avis

Lyngdals Avis
Annonse: Sørlandsbadet

Annonsebilag

Pommes frites trenger ikke være usunt

BALANSEKUNST: Salto er stødig som et fjell når han balanserer sin første porsjon pommes frites på nesen.

Etter flere års etterspørsel fra kundene kan man nå endelig nyte fridagene i Sørlandsbadet med den populære retten.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2016 kl 14:56

DETTE ER ET ANNONSEBILAG

– Dette er noe publikum har etterspurt helt siden vi startet, så etter en ukes salg merker vi godt at dette er ønsket, sier daglig leder i Sørlandsbadet Atle Homme mens han tilbereder en porsjon som skal prøvesmakes.

God samvittighet

Smothie og juicing har blitt noen slagere som bare blir mer og mer populære i Sørlandsbadet. Ferieturister som ofte tilbringer lange dager i badet, ønsker ofte tyngre fullverdige måltider i løpet av dagene i badet. Samtidig som kundeundersøkelser har vist et sterkt ønske om servering av pommes frites, blir familier mer og mer bevisst hva man egentlig putter i munnen. Sørlandsbadet mener denne type pommes frites passer godt for alle. Pommes frites er visst ikke det samme som det en gang var.

– Vi ønsker at kundene skal kunne spise dette med god samvittighet og det mener vi de kan, sier Atle Homme, mens han krydrer pommes fritesen.

DREVEN: Selv om han ikke til vanlig lager Pommes Bistro til kundene, viser Atle Homme gladelig frem hvordan det gjøres.

Sunn profil?

Sørlandsbadet har hele tiden hatt et fokus på folkehelse og vært sitt ansvar bevisst i forhold til å servere ernæringsrik mat. Det at feriesenteret nå starter med pommes frites endrer ikke på dette. Matbransjen er under en stadig endring, og alt som tidligere har vært usunt er nødvendigvis ikke det lengre.

– Dette er det samme produktet som landets sunneste opplevelsespark, Dyreparken, har brukt i flere år. Begrunnelsen er at man har fokus på gode råvarer som man behandler på rett måte. Er det fokus på gode råvarer, så er ikke dette usunt, sier Homme.

– Tidligere kunne pommes frites inneholde tretti prosent fett. Da var det ikke aktuelt for oss å servere det til kundene. Produktet vi leverer nå har gode råvarer og blir behandlet på riktig måte. Dermed inneholder det åtte til ni prosent fett. Det kan vi stå for, sier Hanne Bøckman som er salgs- og serviceleder i Sørlandsbadet.

På Sørlandsbadet blir oljen i frityrkokeren renset hver dag. Pommes bistroen er produsert med rapsolje og kokes med solsikkeolje.

Ingen snop

I media er det stadig debatt om salg av godteri og sukkerholdig mat på steder som er spesielt beregnet for barn. I Sørlandsbadet finner man ingen godteri. En og annen blåbærmuffin finner sporadisk veien til disken, men med små innkjøpsvalg som grove brød til hamburger og pølser håper Sørlandsbadet på en småbarnsfamilieidyll som varer.

– Vi ønsker på ingen måte å være fanatiske. Kundene kan velge mye forskjellig, men vi ønsker at noen av valgene vi gjør kan bidra til at de besøkende kan kose seg med den maten de ønsker med god samvittighet, avslutter Atle Homme mens han fornøyd deler rundt seg med mesterverket han har tilberedt.

DETTE ER ET ANNONSEBILAG

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...