Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ungdommen tok plass i fellesnemnda

RÅD: Ungdommen samlet sammen med de andre involvterte i fellesnemd for nye Lyngdal. Foto: Ole Aa. Brattfjord, nye Lyngdal kommune

Det ble litt historisk sus over siste møtet i fellesnemnd nye Lyngdal, for også ungdommen tok plass ved bordet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KONSMO: Fellesnemnda for nye Lyngdal har invitert ungdommen inn, og i møtet i forrige uke tok ungdommens representanter for første gang plass ved bordet sammen med de folkevalgte.

Elias Vinsrygg (17) representerer Lyngdal Ungdomsråd, mens Stina Flottorp (15) representerer elevrådet i Audnedal. Som varamedlemmer har de med seg Elias Bulæg (16) fra Lyngdal og Ask Solås (13) fra Audnedal.

I dag har ikke Audnedal kommune et eget ungdomsråd tilsvarende det i Lyngdal, men i den nye kommunen er planen å opprette et felles ungdomsråd.

Ungdomsmedvirkning

Etter innspill fra de to ungdomsrepresentantene i fellesnemndas møte 11. oktober skal ungdomsmedvirkning også tas med i det nye organisasjonskartet.

Fra talerstolen takket Elias Vinsrygg fellesnemnda for at de tar ungdom på alvor og at de tidlig i prosessen tenkte på ungdomsmedvirkning.

- Vi skal bo og jobbe i den nye kommunen, og det er derfor veldig flott og veldig viktig at vi får lov til å være med og utforme den. Det sender også et signal til barn og unge i de to kommunen om at deres stemme teller, sa Elias Vinsrygg til fellesnemnda mens Stina Flottorp fulgte opp med å påpeke at ungdomsmedvirkning likevel ikke er nevnt i forslaget til nytt organisasjonskart.

Innovasjon og samskaping

- Hvordan kan vi samskape uten at barn og unge er tatt med, spurte hun, og fikk altså gehør for dette av fellesnemnda.

Ungdommen selv foreslo at ungdomsmedvirkning bør ligge under nettopp strategiområdet innovasjon og samskaping i det nye organisasjonskartet. Men fellesnemnda lot det være opp til administrasjonen å finne ungdommenes plass i den nye kommunestrukturen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...