Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Vil gi kommunene vetorett mot vindkraft

RESOLUSJON: Unni Nilsen Husøy fra Audnedal gir sin klare støtte til forslaget om å gi kommunene vetorett i vindkraftsaker. Foto: Privat

Listerrepresentantene på landsmøtet til Fremskrittspartiet vil gi kommunene vetorett mot vindkraft.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

RESOLUSJONSFORSLAG: Landsmøtet vil bli presentert for et resolusjonsforslag som gir kommunene mye større innflytelse i vindkraftsaker.

På landsmøtet hadde ordførerkandidaten i nye Lyngdal og varaordfører i dagens Audnedal, Unni Nilsen Husøy et eget møte med de to energi- og miljøpolitiske talsmennene i partiet, Gisle Meininger Saudland fra Flekkefjord og Terje Halleland fra Rogaland.

Lokal tilslutning

Bakgrunnen for samtalen er resolusjonsforslaget, som blir fremmet av Meininger Saudland. Det slår fast at FrP ikke vil godta at det etableres vindmølleparker hvis det ikke er lokal tilslutning til det.

Husøy mener at dette er et steg i riktig retning, men håper at grunneierne også blir inkludert:

– Den planlagte vindkraftutbyggingen i området vil rasere det som til nå har vært et flott og uberørt naturlandskap. Mange av innbyggerne i Audnedal og Lyngdal føler at de blir overkjørt av rikspolitikerne i denne saken. Forslaget om å gi kommunene økt selvbestemmelsesrett er et stort steg i riktig retning, men jeg forventer at grunneierne også blir hørt i disse prosessene, sier Nilsen Husøy.

– Udemokratisk

Hun mener prosessen rundt vindkraftutbygging slik den er i dag er totalt udemokratisk og foregår bak lukkede dører.

Miljøpolitisk talsmann i FrP, Gisle Meininger Saudland, har full forståelse for Husøys frustrasjon:

– Jeg har full forståelse for at innbyggerne i Audnedal og Lyngdal reagerer. Å lytte til de innbyggerne som faktisk blir berørte av vindkraftutbygging er hovedårsaken til at jeg fremmet forslaget om økt kommunal selvbestemmelsesrett. I resolusjonen påpekes det at utbygging ikke skal skje uten lokal tilslutning, og jeg forventer at kommunene inkluderer grunneiere i beslutningsprosessen, sier Gisle Meininger Saudland.

Resolusjonsforslagene skal behadles søndag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...