Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ungdomsrådet besøkte Utøya

UTØYA: Audnedølene og lyngdølene fikk se øya som ble rammet av terrorangrepet 22. juli 2011. Fra toppen til venstre Ingrid H. Lyngmo, Torkel Hoveland, Marius Thoresen, og Benjamin Bulæg. Rad nummer to fra toppen, Ask Solås, Mary Wanjiru Daniels, og Linn Emilie Kalleberg Mydland. På tredje rad, Oskar Ravn, Amalie Igland og Stine Flottorp. Rad nummer fire, Thea Emilie Vesterhus, Lill Amanda Dubland, Dina Sandnes Reppen og helt fremst Maria Dragland. Foto: Privat

Denne helgen har ungdomsrådet i Lyngdal og skolerådet i Audnedal vært på sosial og faglig tur til hovedstaden.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 16:47

UNGDOMSRÅD: Fra neste år vil også ungdomsrådene bli slått sammen til ett ved kommunesammenslåingen.

Ungdomsrådet representerer ungdommer fra skolene i Lyngdal, samt en representant fra Rocky fritidsklubb. Rådet er et påvirkningsorgan som skal få si sin mening i saker som gjelder barn og unge.

– I vedtaket som fellesnemda gjorde, om at ungdom skulle medvirke i arbeidet med den nye kommunen, ble det også bestemt at man skulle legge til rette for opplæring og muligheten til å bli kjent på tvers av kommunene, sier koordinator for Lyngdal ungdomsråd, Marius Thoresen.

- Denne turen er tenkt som en opplæringstur, hvor vi gjennom besøket på KS fikk en innføring og opplevelse av kommunen.

– Turen til Utøya var ment for å se, oppleve og reflektere over menneskerettigheter, demokrati og medborgerskap på en plass der den mørkeste dagen i norsk historie fant sted. I dag drives Utøya som et demokrativerksted, der man bruker de vonde minnene til å skape en bedre fremtid, sier han til Lyngdals Avis.

Mye program

I Oslo fikk ungdommene blant annet et besøk på KS besøkssenter, der de fikk prøve seg som politikere i kommunespillet og fikk se hvordan de ulike leddene i en kommune fungerer.

Også et besøk på Nobels fredssenter var en del av programmet.

KOMMUNESPILLET: Stina Flottorp. Ask Solås, The Emilie Vesterhus og Maria Dragland prøver seg som politikere i kommunespillet på KS, Kommunesktorens organisasjon. Foto: Privat

Utøya

Utøya er ikke bare et verdig minnested for at vi aldri skal glemme hva som skjedde under terrorangrepet 22. juli 2011.

I dag er øya blitt en viktig arena for å lære, minnes og et sted der deltakernes engasjement brukes til å skape et bedre samfunn.

Kommer aldri til å glemme

– Det var rart å komme ut på øya som jeg har sett bilder og hørt så mye om, og jeg var veldig spent på hvordan jeg skulle reagere, sier Maria Dragland som er med i Lyngdals ungdomsråd.

– Jeg knakk helt sammen da vi var inne i kafeebygget hvor 13 unge ble skutt. På en tavle kunne man lese alle meldingene som ble sendt, og jeg kjente virkelig på desperasjonen de må ha følt på.

STERKE INNTRYKK: Tidslinjen med tekstmeldinger ungdommene sendte under terrorangrepet, gjorde sterke inntrykk på Maria Dragland. Foto: Linn Emilie Kalleberg Mydland

– Inne i bygget stod alt slik som det var under terrorangrepet, og man kunne se skuddene i veggen og bilder og blomster som pårørende av de omkomne har lagt ned.

– Etter at jeg skjønte at gjerningsmannen ville skade vår generasjon og ødelegge demokratiet, ble jeg gira og vil ta enda mer initiativ for å vise at det som skremmer oss, samtidig gjør oss sterkere, sier hun.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...