Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Treet ble enstemmig vedtatt

ENSTEMMIG: Diskusjonen er over – dette forslaget er nå vedtatt som kommunevåpen for Nye Lyngdal. Foto: Richard Haugland

Det ble verken ku eller sagblad.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.10.2018 kl 20:39

KOMMUNEVÅPEN: Fellesnemnda for nye Lyngdal holdt fast ved ønsket om et helt nytt kommunevåpen for den nye kommunen da saken ble behandlet torsdag.

Les også: Vedtar kommunevåpen i dag

I stedet for å kombinere sagblad og ku, landet nemnda til slutt enstemmig på Richard Hauglands vinnerutkast fra konkurransen om å designe et nytt våpenskjold. Hauglands forslag er et hvitt tre over hvite bølgelinjer på grønn bunn. Motivet symboliserer vekst og bevegelse.

Saken må opp i begge kommunestyrene før vedtaket er endelig vedtatt.

Ba om ny vurdering

Det var ordfører Jan Kristensen (H) i Lyngdal som ba om en ny vurdering av om dagens to kommunevåpen kunne kombineres i det nye.

– Ja, dette kan jeg leve med. Jeg tror at vi raskt venner oss til det nye kommunevåpenet. Det er som med pengesedler, når en ny hundrelapp blir tatt i bruk, går det raskt å venne seg til den. Dessuten har jeg en sterk følelse av at lyngdølene har vært mer knyttet til kua en audnedølene har vært knyttet til sagbladet, sier Jan Kristensen i en kommentar etter vedtaket.

Prøveavstemming

Da saken var oppe til behandling trakk Kristensen sitt forslag.
Deretter satte Johan Ekeland (Ap) fram forslaget om ku og sagblad på nytt, mens Karsten Fidjeland foreslo kua.
Men etter en prøveavstemming ble begge forslagene trukket, slik at politikerne enstemmig kunne vedta treet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...