Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Tilbyr seg å være hovedkontor

RÅDMANN: Norman Udland er rådmann i Lyngdal, og kan godt se for seg av NAV Lister har hovedkontor i Lyngdal. Foto: Erlend Haddeland

Lyngdal melder sin interesse for å være vertskap for hovedkontoret til NAV-Lister.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.06.2018 kl 14:10

POLITIKK: Kommunestyret i Lyngdal skal i neste uke ta stilling til vertskommunemodellen, som dreier seg om organisering av NAV kontorene i Lister.

I Rådmannens forslag til vedtak heter det:

– Lyngdal kommune vedtar å organisere NAV-kontoret sitt i samarbeid med øvrige Listerkommuner, etter vertskommunemodellen og etter vedlagte fremdriftsplan. De kommunale oppgavene som legges til NAV Lister vedtas å være like for alle deltakende kommuner. Tilbudet som foreslås gitt utover minimumsløsningen er flyktningetjeneste-introduksjonsordningen og gjeldsrådgivning.

Kommer opp

Det er rådmann Norman Udland som er saksbehandler i saken som kommer opp torsdag i neste uke.

Tidligere er det kjent at NAV-ledere og tillitsvalgte i enhetene i Lister entydig er klare for å anbefale en vertskommunemodell for hele Lister.

– Hovedbegrunnelsen for dette er å kunne gi NAV kontorene mer fullmakter og økt handlingsrom. Dette vil stille krav til økt kompetanse, mindre sårbarhet og større fagmiljø. Slik NAV-kontorene i Lister nå er organisert/bemannet er enkelte kontor svært små og de større kontorene er likevel sårbare i forbindelse med sykdom, permisjoner osv i nøkkelstillinger. En samling og felles drift av ressursene i regionen vil kunne gi bedre forutsetninger for å bygge et mer robust kompetansemiljø som på en fleksibel måte kan betjene hele regionen.

Todelt begrunnelse

Modellen for arbeidsoppgaver lagt til NAV Lister som foreslås i denne saken, er lovens minimumsløsning med tillegg av flyktningetjeneste (ikke bosetting), og gjeldsrådgivning. Begrunnelsen for dette er todelt.

– Dagens kommunale NAV kontorer utfører ikke de samme tjenestene og en samling nødvendiggjør for å kunne fungere godt, at kontoret yter de samme tjenestene til alle. Det vil også skape mer forståelse blant brukere fordi det til en viss grad er forvirrende at ikke dagens kontorer yter samme tjenester. Det har vist seg svært hensiktsmessig at NAV tar seg av introduksjonsordningen og derfor foreslår man at denne beholdes i NAV. Gjeldsrådgivning er perifert og periodevis aktuelt for kommunene og en samling av dette i NAV gir anledning til større kvalitet i arbeidet, skriver Udland videre.

Det er også en av årsakene til at rådmann anbefaler kommunestyret om å gå for dette, en samlet NAV tjeneste for kommunene i Lister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...