Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Studiespesialisering på Byremo reddet

REDDET: Det var enstemmighet om forslaget om å redde studiespesialisering ved Byremo videregående skole. Foto: Lars Rekaa (arkivfoto)

Studiespesialiseringstilbudet i flørste klasse ved Byremo videregående skole er reddet.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ENSTEMMIG: Det synes klart etter at hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune enstemmig har vedtatt å opprettholde tilbudet.

Forslaget om å opprettholde tilbudet ble satt fram som et felles tilleggsforslag fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre da spørsmålet om undervisningstilbudene i den videregående skolen i Vest-Agder ble behandlet av utvalget.

Kampanje

Før møtet den 17. april i år, hadde ordførerne i Audnedal, Hægebostad og Åseral ført en intens kampanje rettet mot politikerne i utvalget for å sikre tilbudet.

Blant dem som rykket ut var Margrethe Handeland (Sp), ordfører i Hægebostad.

Hun minnet om at Hægebostad kommunestyre over tid har tatt beviste valg for å bygge opp om Byremo videregående skole.

– Felles interkommunal ungdomsskolen på Byremo og kjøp av tjenester fra Audnedal voksenopplæring er eksempler på dette. Dette valget har kommunestyret stått samlet om fordi Byremo videregående skole over tid har gitt elevene et bra undervisningstilbud og er en viktig kompetansearbeidsplass for innlandskommunene, heter det i hennes brev fil fylkespolitikerne.

Merkostnader

– Det er derfor uheldig at man midt i en oppbyggingsfase foreslår å ikke igangsette en planlagt klasse, da dette medfører unødvendig stor usikkerhet knyttet til skolen. Selv om det er få søkere, har tidligere år vist at det svært ofte kommer til nye elever underveis og man kan derfor forvente at elevantallet blir høyere enn dagens antall søkere, skriver hun.

Vedtaket innebærer at 600 000 kroner i økte kostnader dekkes inn ved bruk av fylkeskommunens disposisjonsfond. Hovedutvalget ber om at saken tas opp i fylkestinget i forbindelse med behandlingen av årsberetning og årsregnskap for 2017.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...