Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Regiontilknytning i fellesnemnda

PROSJEKTLEDER: Anne Karin Fuglestad har ikke fremmet forslag til hvilken region Lyngdal og Audnedal skal tilhøre når de to kommunene blir til en felles kommune 1.1.2020.

Når fellesnemnda for Nye Lyngdal møtes på torsdag, skal politikerne blant annet ta opp hvilken region den nye storkommunen skal tilhøre.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

LISTER? I dag tilhører Lyngdal Lister-regionen mens Audnedal tilhører Lindesnes-regionen. Før møtet skal medlemmene i fellesnemda ta stilling til to ting. Det foreligger ingen innstilling, men to forslag.

Det ene er at fellsesmemnda avventer å søke regiontilhørighet for nye Lyngdal kommune, eller at nye Lyngdal kommune søker regiontilhørighet til Lister-regionen.

Vurderingene

Prosjektleder for nye Lyngdal kommune er Anne Karin Fuglestad. I sine vurderinger som er gjort i forkant heter det blant annet:

«Prosjektleders vurdering er at det beste ville være om dagens Lister- og Lindesnes-region forente ressursene og dannet en felles region vest i Agder. På den måten kunne regionen fått en styrke som ville ha innflytelse i mange sammenhenger. Regionen anses hver for seg til å være noe små for virkelig å danne et alternativ til for eksempel nye Kristiansand. Slik situasjonen er nå, anses dette dessverre ikke som et realistisk alternativ så snart som 1.1.2020», skriver hun.

Utfordringen

Fuglestad skriver videre før møtet om gode erfaringer som er gjort i forbindelse med både Lister- og Lindesnes-regionen. Hun mener det er et rent politisk valg som skal gjøres, om man ønsker deg den ene eller den andre veien.

«På nåværende tidspunkt har ikke prosjektleder en faglig begrunnelse for å anbefale en region framfor en annen», heter det.

Blant annet fordi at fire av fem kommuner i nye Lindesnes kommune har signalisert at de skal gjøre en grundig intern prosess på alle dagens interkommunale samarbeid før de går videre i dialog om Lindesnes-regionens plass i ny kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...