Rådmann positiv til lånegaranti til idrettslaget

IDRETTSLAGET: Roger Abusland er daglig leder i Lyngdal IL. Neste torsdag får idrettslaget vite om lånegaranti på 900 000 kroner. Foto: Per Thime

Rådmannen anbefaler at kommunestyret gir Lyngdal idrettslag selvskyldnergaranti for lån på kroner 900 000,-.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.02.2019 kl 17:13

FORMANNSKAP: – Det er hyggelig å se at rådmannen anbefaler kommunestyret å legge til rette for at Lyngdal Idrettslag også i fremtiden har et attraktivt og velholdt anlegg å tilby til Lyngdals voksende befolkning.

Det sier Roger Abusland, daglig leder i idrettslaget til Lyngdals Avis.

Bakgrunnen for det er at det i neste uke er møte i formannskapet i kommunen. Der er det oppe en sak som gjelder lån til idrettslaget på 900 000 kroner.

Ikke lån

- Lyngdal kommune gir ikke lån, men kan gi en kommunal lånegaranti slik at idrettslaget selv kan låne på samme lånebetingelser som kommunen har. Rentebetingelsene for idrettslaget blir da lavere og kostnaden til idrettslaget mindre, skriver rådmann Norman Udland i sin innstilling til formannskapet.

Mellom 40 og 50 prosent av alle barn i Lyngdal i alderen 6-19 år er aktive i en av idrettslagets grupper.

- Vi er kanskje den enkeltaktøren i kommunen som gir det største bidraget til å fremme en bedre folkehelse - og som også er en av kommuneplanens uttrykte målsettinger, mener Abusland.

De planlagte investeringene som idrettslaget nå søker om lånefinansiering for, er en mix av vedlikehold på eksisterende anlegg, miljøtiltak og nye tiltak.

Oppgradering

- Vi har en sunn økonomi, og driver i balanse, men ville ikke kunne klart å finansiere disse tiltakene gjennom ordinær drift uten lånefinansiering via kommunen eller finansforetak.

Faktaboks

Dette er noen tiltak:

  • Treningsfelt for cricket
  • Utvidelse av styrketreningsrommet
  • Tiltak for oppsamling og redusert svinn av gummigranulat
  • Nytt tak på Fibohall, og ny kledning på deler av klubbhuset

Neste torsdag skal politikerne i formannskapet ta stilling til saken. Roger Abusland sitter der som medlem for Høyre, men viker plassen når saken kommer opp. Men rådmann er positiv overfor idrettslaget.

- Idrettslaget har nå planlagt investeringer for kr 900 000,-. Det kan anbefales at kommunen kan gi en ny garanti til idrettslaget slik at det kan opptas lån på dette beløpet. Kommunalbanken har formelle krav til vedtaket som er utformet i tråd med kommunalbankens retningslinjer. Det betyr at garantien er noe høyere enn lånebeløpet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...