Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ønsker seg til Listerregionen

LISTERREGIONEN: Prosjektleder for Nye Lyngdal, Ann Karin Fuglestad, innstiller på at den nye kommunen skal tilhøre Listerregionen. Foto: Lars Rekaa

Når Lyngdal og Audnedal blir til en kommune 1. januar 2020, ønskes det tilhørighet til Listerregionen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 16.05.2018 kl 07:30

KOMMUNE: 24. mai kommer saken på bordet når Fellesnemda Nye Lyngdal skal møtes på Konsmo. I dag er det slik at Audnedal tilhører Lindesnesregionen, mens Lyngdal er godt inne i Lister.

I møte i slutten av januar ble Fellesnemda enige om å utsette valg av regiontilhørighet, men nå er man klare for å fatte et vedtak.

Sendte brev

I utgangspunktet skulle ikke denne saken avgjøres før tidligst i slutten av august, men det har gått fortere enn forventet. Både Nye Lindesenes og Listerrådet har i brevs form skrevet om sine tanker rundt i hvilken region den nye kommunen bør tilhøre.

– Listerrådet er positive til at Nye Lyngdal blir en del av Listersamarbeidet, og vi ser ingen spesielle forhold/forutsetninger som den nye kommunen må ta hensyn til dersom den ønsker å bli del av det eksisterende samarbeidet.
Både rådmannsutvalget og ordførerutvalget i Lister har ved flere anledninger etterlyst et svar fra Nye Lyngdal om regiontilhørighet, og ser derfor frem til en endelig avklaring på dette spørsmålet, heter det i brevet.

Nye Lindesnes

Fra Nye Lindesnes er det rådmann Kyrre Jordbakke som svarer. Han er prosjektleder.

— Jeg kan opplyse at vi har en prosess på vurdering av interkommunale samarbeid og regionstilknytninger i prosjektet nye Lindesnes. Vi har imidlertid ikke et slikt tidsaspekt på dette som gjør at vi kan gi noen avklaringer i løpet av juni måned, slik vi oppfatter deres ønske. Slik vi ser situasjonen er de fleste avtaler om interkommunalt samarbeid/regionsamarbeid slik at eventuell endring/oppsigelse må bli gjort i løpet av 2018, dersom det skal virke fra tidspunktet for ny kommune skal være etablert, 1.januar 2020. Vi vil nok derfor har avklart mye en gang på høsten i år, skriver han.

Vurderinger

Det er Ann Karin Fuglestad som er prosjektleder for sammenslåingen av Lyngdal og Audnedal. I sin vurdering skriver hun blant annet:

– Siden Lindesnesregionen allerede har mistet mye av sin funksjon og tyngde på grunn av at fire av fem kommuner i dette samarbeidet er i store omstillingsprosesser på grunn av kommunereformen, samt det faktum at denne regionen etter all sannsynlighet ikke vil bestå som et formalisert samarbeid etter 1.1.2020, anses ikke dette for å være et reelt alternativ for nye Lyngdal kommune.

Dermed blir det etter alt å dømme Listerregionen for de to kommunene.

– Listerregionen har i sin tilbakemelding til nye Lyngdal gitt positive signaler om at kommunen er ønsket som deltakere i dette samarbeidet både politisk og faglig. Regionsamarbeidet i Lister er et etablert samarbeid som kan vise til mange samarbeidsprosjekter og nettverk med gode resultater. Det anbefales at nye Lyngdal kommune gir tilbakemelding til Listerådet om at man i framtiden ønsker å være del av denne regionen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...