Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ønsker å omdisponere penger til gang- og sykkelvei

Foreldrene til elevene ved Kvås skole er bekymret for manglende gang- og sykkelvei. Foto: Arkivbilde

Ordfører Jan Kristensen (H) møtte tirsdag kveld FAU ved Kvås skole. Anledningen var gang- og sykkelstien.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.10.2017 kl 20:21

– Det var et bra møte hvor vi fikk luftet en del. Jeg har stor forståelse for foreldrenes kamp for gang- og sykkelsti og håper vi skal få det til, sa Kristensen etter at møtet var ferdig.

2,3 kilometer

Gang- og sykkelstien det er snakk om som man ønsker skal bygges, er på rundt 2,3 kilometer. Det er flere tall ute og går når det gjelder pris. Fra 60 til 80 millioner kroner for strekningen.

– Det er frustrasjon hos flere. Det er kommet tre avslag etter behandling i fylket. De foresatte tenker på sikkerheten for sine barn, fortsetter ordføreren.

Omdisponerer

Kristensen lover å ta med seg saken videre, så høyt han kan komme. I første omgang ønsker han å få med kommunestyret på en omdisponering av midler når budsjettet skal avgjøres i midten av desember.

Ordfører Jan Kristensen (H) møtte i kveld FAU ved Kvås skole. Foto: Arkivbilde

– Det er satt av noen midler til blant annet Austadkrysset og tiltak ved en gangbru. Mitt håp er å omdisponere og bruke noe av det på gang- og sykkelsti ved skolen i Kvås. Dette er en sak som bør prioriteres, etter min mening.

Søker videre

I tillegg ønsker ordfører å ta det videre, som å søke statlige midler, snakke med veivesen og fylket. For å forsøke igjen.

– Vi kan ikke, og vil ikke gi opp dette, for dette er meget viktig.

Overrasket over prisen

Som skrevet, det foreligger flere kalkyler på pris for gang- og sykkelvei. Prisen overrasker ordføreren.

– Jeg ser bare til andre steder i landet som kan klare å bygge en lik strekning for mye mindre penger. Vi snakker om 10.000 kroner per løpemeter, mens vi her, kanskje er oppe i over 30.000 kroner for det samme. Det rimer ikke, så dette er noe vi må ta med oss videre, sier han.

Stor trafikk

På veien forbi Kvås er det en del trafikk. Fartsgrensen er 50 kilometer i timen forbi skolen. Rapporter viser at det er rundt 1500 kjøretøy som passerer i døgnet.

– Ja, det er stor trafikk og en gang-og sykkelvei er det behov for. Det må finnes en måte og løse dette på, slik at det ikke må koste nærmere 70 til 80 millioner kroner, avslutter Kristensen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...