Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nytt kommunestyre «tar fri» i to måneder

1.1.2020, det er datoen for kommunesammenslåing mellom Lyngdal og Audnedal. Før det er det kommunevalg, men det nye kommunestyret tiltrer ikke før kommunesammenslåingen er et faktum.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

KOMMUNESAMMENSLÅING: Det går i hvert fall frem i et bra sendt fra kommunal- og moderniseringsdepartementet til Lyngdal kommune.

Kommunevalget er i september 2019, og i Lyngdal skal det etter sammenslåingen også utvides med flere representanter. Imidlertid går det frem at det nye kommunestyret ikke skal ha en fullstendig oppgaveportefølje de første to månedene.

Det betyr at alle dem som blir valgt inn som nye representanter, trolig må vente på å slippe til på talerstolen.

Konstituerende møte

– Når det er gjennomført valg til kommunestyre i september 2019, skal det nyvalgte kommunestyret i nye Lyngdal kommune kalles sammen til et konstituerende møte innen utgangen av oktober måned samme år, jf. inndelingslova § 27 første ledd. Det er lederen i fellesnemnda som kaller sammen det nyvalgte kommunestyret, skriver avdelingsdirektør Siri Dolven i et brev til kommunen.

Funksjonstiden til de eksisterende kommunestyrene i Audnedal og Lyngdal blir dermed om lag to måneder lengre enn normalsituasjonen ved kommunestyrevalg, og varer ut 2019.

Stiller spørsmål

Lyngdal kommune på sin side har sendt brev tilbake, og lurer i den forbindelse på flere ting.

  • Hvordan gjøre dette praktisk?
  • Hve med Fellesnemda Nye Lyngdal?

– I henhold til vår prosjektleder for Nye Lyngdal så er det en rekke saker som må behandles av kommunestyret 2019-2023, i løpet av høsten 20129, skriver kommunens Berit Kolsrud Bogaard i en mail tilbake til departementet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...