Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Nye prøver på heleshustomta

ORIENTERTE: Dirk Just og Per Husebø orienterte om framdriften for Helsehuset. Foto: Lars Rekaa

Det er knyttet noe usikkerhet til forurensning på helsehustomta – men ikke mye. Kommunestyret vedtok detaljereguleringsplanen ved annengangs behandling torsdag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2018 kl 19:16

VENTER SVAR: Per Husebø fra konsulentfirmaet Rambøll og prosjektleder Dirk Just orienterte kommunestyret torsdag om forurensningen som er konstatert på tomta.

Les også: Helsehus: «Deler av tomta er forurenset»

Det er blant annet konstatert DDT-rester og bly i flere prøvepunkter, ifølgeJust gjelder det fire punkter.

Nye prøver

Før pinse ble det tatt nye prøver på tomtaer, og Husebø sa at svar er ventet like over kommende helg.

Just kunne opplyse at de forurensede massen som er funnet kan deponeres på tomta. Dersom ikke det er mulig, må de deponeres i godkjent deponi.

Husebø opplyste i den forbindelse at kommunen har fått et pristilbud fra Mandal, men uten å gå inn på summen.

Husebø kunne også fortelle at det er inngått kontrakt med flere underleveraqndører, blant annet Lindland maskin, som skal utføre grunnarbeider, og Seabrokers, som skal stå for spunting.

Reguleringsplanen

Kommunestyret gjorde dessuten det endelige vedtaket om detaljreguleringsplanen for Helsehuset.

Planen ble enstemmig vedtatt under følgende forutsetninger:

  • Etter innspill fra Drag Arkitekter legges inn en sone tilsvarende foreslått fortau som «Annen veggrunn». Det legges ikke inn som fortau. Det åpnes i bestemmelsene for at det kan etableres fortau i sonen for «Annen veigrunn».
  • Etter forslag fra Aud Irene Vatland tas inn i bestemmelsen at det ikke tillates plantet svartelistede arter i planområdet
  • Etter forslag fra Fylkesmannen legges inn et rekkefølgekrav for opparbeidelse av lekeplass.
  • Etter forslag fra Fylkesmannen tas bort en åpning for å lempe på støyverdikrav.
  • Etter forslag fra Fylkesmannen tas inn vurderinger rundt grunnforhold i ROS-analysen (risiko- og sårbarhetsanalysen) i planens planbeskrivelse. Det legges også inn oppdatert informasjon om forurenset grunn.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...