Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Lyngdals Avis mener: «Lytt til Karsten Fidjeland!»

LEDER: – Lytt til Karsten Fidjeland (bildet), skriver redaktør Lars Rekaa i ukens lederartikkel. Foto: Per Thime

Ukens lederartikkel fra redaktør Lars Rekaa dreier seg om kommunalt forfall.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Lyngdal kommune har i mange år kjørt etter usedvanlig stramme budsjetter. Ett resukltat av det er at vedlikeholdet av kommunale bygninger har fått et etterslep. Og da snakker vi ikke bare om rådhus, skole og Lyngdal bo- og servicesenter. Vi snakker også om boligene en kommune av Lyngdals størrelse er nødt til å holde seg med. Lyngdal er nødt til å kunne skaffe tak over hodet til såvel rusmisbrukere som funksjonshemmede som folk som av en eller annen grunn ikke har penger til å skaffe seg bolig på egen hånd. Det blir ganske mange boenheter til sammen – i tillegg til alle de andre kommunale bygningene. Og det som framstår som et manglende malingsstrøk på en enkelt bygning, blir et etterslepsproblem for hele kommunen når det rammer hele bygningsmassen.

Mange lokalpolitikere har nok kjent på bekymringen over tingenes skjeve tilstand. Men en av dem har gjort vedlikehold av kommunale bygg til en kampsak. Vi snakker om Senterpartiets Karsten Fidjeland, som gjennom en årrekke har kjempet for et krafttak på vedlikeholdssiden. Av og til har han fått gjennomslag for økte bevilgninger – men aldri i den grad at etterslepet har blitt borte. Problemet har muligens ikke blitt større de siste årene. Men det har blitt særlig mindre, heller.

Det er synd at han ikke har fått gjennomslag. Det er all grunn til å høre etter når Karsten Fidjeland snakker. Han er en praktisk mann som vet at når vedlikeholdsetterslepet blir for stort, kan skadene bli uopprettelige. Resultatet kan bli at hus må rives og bygges på nytt. Hvis Lyngdal kommune kutter i vedlikeholdsutgiftene i den grad at det skjer, snakker vi virkelig om å spare seg til fant. Det er det Fidjeland forsøker å forhindre.

Vi går snart inn i høstsesongen. For noen betyr det innhøstning, for andre betyr det jakt. Men for lokalpolitikerne betyr det budsjett. Vi håper administrasjonen har lagt seg Karsten Fidjelands ord om vedlikehold på minne – og at politikerkollegene følger opp når budsjettene skal vedtas. I motsatt fall kan det bli kostbar lærdom for Lyngdal kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...