Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kvavikstranden blir samarbeidsprosjekt

KVAVIK: Det kan bli samarbeid om opprydding og vedlikehold ved stranden på Kvavik. Foto: Joahn Ekeland

Vedlikehold av den kommunale delen av stranden på Kvavik kan bli et samarbeidsprosjekt mellom kommunen, Camp Lyngdal og en ressursgruppe.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OPPRYDDING: Når formannskapet møtes i neste uke er det blant annet med en sak som dreier seg om vedlikehold på stranden på Kvavik.

- Her bør det rydde, skrev Arbeiderpartiets Johan Ekeland på Facebook i begynnelsen av april.

Han tok det videre politisk og formannskapet behandler saken i møtet etter 17. mai.
Innstillingen fra rådmann er å inngå en avtale med Camp Lyngdal, hvor man årlig betaler kroner 105 000 for drift- og vedlikeholdstjenester.

GJENNOMSLAG: Det var Johan Ekeland (AP) som først tok opp saken om rydding på stranden. Nå går den til formannskapet. Foto: Per Thime

Felles interesse

- Camp Lyngdal og Lyngdal kommune har felles interesse for at hele Kvavik skal være ett flott område, med denne løsningen vil hele stranden fremstå som mer helhetlig og som et attraktivt friluftsområde for alle innbyggere og turister i Lyngdal, skriver rådmann i saken.

Planen er at Camp Lyngdal skal kjøpe en strandryddemaskin. Prisen for denne maskinen er rundt 350 000 kroner, men det er også tillegg for ekstrautstyr.

- Camp Lyngdal investerer i maskinen. Lyngdal kommune inngår en årlig avtale på 105 000 kroner, som dekker drift og rutinemessig vedlikehold. Avtalen bør ha en varighet på 5 år og deretter evalueres med mulighet til forlenging.

Ressursgruppe

I tillegg ønsker Camp Lyngdal å etablere ei lokal ressursgruppe for stranda som ivaretar strandrydding ved behov på hele stranda.

- Camp Lyngdal og Lyngdal kommune har felles interesse for at hele Kvavik skal være ett flott område, med denne løsningen vil hele stranden fremstå som mer helhetlig og som et attraktivt friluftsområde for alle innbyggere og turister i Lyngdal.
Dette tiltaket vil fremme samskaping mellom kommunen, næringsliv og frivillige organisasjoner, skriver rådmann videre.

Videre heter det at det også kan være en idé å invitere ulike frivillige organisasjoner, eller innbyggerne generelt til rydding av strandområde.

– Eventuelt kan det bevilges dugnadspenger til for eksempel Polenturer, heter det.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...