Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Kommer Andersen imøte

GJENNOMSLAG: Torbjørn Andersen får langt på vei gjennomslag for sine forslag om reisestøtteordning for studenter fra Audnedal. Foto: Lars Rekaa, arkivfoto

Audnedal kommune bør komme Torbjørn Andersen imøte, og utvide busskortordningen.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.10.2018 kl 17:46

STUDENTER: Formannskapet i Audnedal foreslår overfor kommunestyret å endre regelen for reisestøtte til studenter til at alle heltidsstudenter kan få 500 kroner måneden til kollektivtransport, uavhengig av studiested og uavhengig av transportmiddel.

Fram til nå har kommunen betalt busskort for studenter med studiested og hybel i Kristiansand. Denne ordningen ble innført som et svar på at Kristiansand kommune tilbød busskort til studenter som meldte flytting til byen..

Overskudd

Kommunene får rundt 23 000 kroner i i statlig tilskudd. Audnedal kommune får dermed et betydelig overskudd for hver student som som blir boende i hjemkommunen, selv om kommunen betaler et tilskudd til hver enkelt.

Les også: Mener busskortordningen ikke går langt nok

Torbjørn Andersen, student og Høyre-medlem i Audnedal, reagerte på busskortordneing. I Lyngdals Avis gikk har tidligere i høst ut og ba kommunen innføre en ordning som åpner for støtte til studenter ved andre læresteder enn Universitetet i Agder, Campus Kristiansand.Han ville også gjøre støtten uavhengig av bussbruk, slik at også togpendlere kunne få støtte.

25 000 kroner

Dette har altså formannskapet sluttet seg til. Utgiftene for høsten 2018 er anslått til 25 000. For høsten 2018 finansieres utgiftene med bruk av kommunestyrets tilleggsbevilgning, som utgjør kr 100 000 for 2018. Kommunestyrets tilleggsbevilgning er da redusert til 75 000 kroner. For 2019 innarbeides utgiftene i budsjettet.

Kommunestyret i Audnedal avgjør saken torsdag kveld.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...