Ingen kampvotering – Sørensen trakk kandidaturet

FORSVANT:Sten Sørensen trakk sitt kandidatur til listetoppen, og forsvant dermed ut av lista og hele nominsjonsmøtet. Foto: Lars Rekaa

Det ble ingen kampvotering på nominasjonsmøtet i Kristelig Folkeparti. Partiet valgte onsdag sin ordførerkandidat.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2018 kl 21:30

TRAKK SEG: Da nominasjonen startet, hadde Sten Sørensen allerede gitt beskjed om at han trakk sitt kandidatur til listetoppen.

Les også: Sørensen vraket – vil kjempe om listetoppen

Les Sørensens erklæring her!

Dermed lå veien åpen for Jon-Are Åmland, som vil bli gruppeleder for KrF i den nye storkommunen når sammenslåingen mellom Lyngdal og Audnedal er et faktum fra 1. januar 2020.

Nominasjonen

Kristelig Folkeparti i Nye Lyngdal kunne dermed vedta toppkandidat på valglisten enstemmig.

Valget falt på Åmland fra Lyngdal på topp, men komiteen valgte å ikke presentere sine kandidater til de tre neste plassene. Resten av nominasjonen vil bli gjort på det endelige nominasjonsmøtet i februar neste år.

TAKKET: Jon-Are Åmland takket for tilliten, og uttrykte ønske om å jobbe for de mennesker som trenger hjelp. Foto: Lars Rekaa

Alvheim begrunnet dette blant annet med ønsket om at Sten Sørensen kan komme inn på lista på nytt.

– Sten og Jon-Are var de beste stemmesankerne ved forrige valg, og vi vil gjerne gi Sten muligheten for å tenke seg om enda en gang, sa han, og ga samtidig uttrykk for at han mente at det ville vær mulig å få med Sørensen likevel.

Les også: Jon Are Åmland: Stor tillitserklæring

Før nominasjonen, gjennomførte partiet et ordinært medlemsmøte, der deltagerne blant annet fikk et innblikk i naominasjosnskomiteens arbeid.

Lederen i Audnedal KrF, Liv Birkeland, ønsket velkommen med å fortelle at hun var stolt over å være den siste lokallagsleder i Audnedal, siden partilagene i Lyngdal og Audnedal nå slås sammen.

Hun ble valgt til møteleder, og holdt dessuten en kort andakt ved innledningen.

Nominasjonsreglement

Mats Alvheim orienterte om nominasjonskomiteens arbeid. Han representerer Lyngdal KrF i i komiteen, sammen med Børge Sundnes. Audnedal var representert ved Bente Naglestad, Marita Fiddan Bø og Reidun Bakken.

Han kunne fortelle at de fire kandidatene har jobbet med til listetoppen alle hadde væt innkalt til intervju.

– Vi har de klart beste fra Lyngdal og Audnedal som våre kandidater, sa han.

– Vi ønsker en liste på 25 kandidater, og målet er 10 representanter og ordføreren i Nye Lyngdal.

NOMINASJONSLEDER: Lederen i nominasjonskomiten, Mats Alvheim, orienterte om komiteens arbeid. Foto: Lars Rekaa

I sin redegjørelse tok Alvheim til orde for å endre nominasjonsreglementet, siik at de fire første kandidatene kan kumuleres. Han understreket at dettet skal gjelde årets nominasjonen, og at reglementet skal vedtas på nytt når kommunesammenslåingen er gjennomført.

Han begrunnet dette med behovet for å sikre å få inn en eller to representanter fra Audnedal i den nye kommunestyregruppa, og vise at partiet ønsker at den nye kommunen skal stå sammen fra Korshamn til Sveindal.

Forslaget til endring i nominsjonsreglementet ble vedtatt enstemmig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...