Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Høy temperatur da regiontilhørighet ble diskutert

FELLES MØTE: Det er i dag møte i Fellesnemda for nye Lyngdal. Foto: Audnedal kommune

Diskusjon om region, Lister eller Lindesnes, hvor man ikke nødvendigvis er enige om hva som er best. Det var ingrediensene da Fellesnemda for nye Lyngdal møttes i dag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2018 kl 06:28

POLITIKK: Fellesnemda for nye Lyngdal ble ikke enige om et endelig vedtak om hvilken region den nye storkommunen skal tilhøre fra 1. januar 2020 når den nye kommunen trer i kraft.

Imidlertid sa medlemmene i nemda ja til Lister, men samtidig ønsker de å høre fra Nye Lindesnes om hva de tenker.

Det er forskjell, for flere av politikerne i Audnedal føler mer tilhørighet til Lindesnes enn de gjør til Lister.

Sammenslåingen til en storkommune fra 1.1.2020 er frivilling, men føles likevel som tvang for noen. De har bedt om svar fra Mandal og Lindesnes på flere spørsmål. Svar har de ikke fått. Samtidig var også varaordfører i Audnedal, Unni Nilsen Husøy (Frp) kritisk mot de to kommuners ordførere, Reidun Bakken (KrF) og Jan Kristensen (H).

Ikke informert godt nok

Det gikk blant annet på informasjon om Knertenland. Der har både Farsund og Kvinesdal sagt at det er en forutsetning å bevilge fem millioner kroner til prosjektet, hvis Lyngdal er med i Lister. Ikke ellers.

– Her i Audnedal hadde vi satt av 2,5 millioner kroner til prosjketet i Lyngdal, men det ble tatt bort før jul. Jeg føler vi nesten blir holdt for narr av lyngdølene, sa hun fra den tv-overførte debatten via kommunens hjemmesider.

LINDESNES: Unni Nilsen Husøy (FrP) har førsteønske om Lindesnes-regionen. Foto: Skjermdump, Audnedal kommune

Videre ble det henvist til en mail som Nilsen Husøy hadde sendt til en ikke navngitt person. En mail som blant annet gikk på om det hadde vært dialog mellom Lyngdal og Farsund - for å invitere sistnevnte kommune inn i den nye kommunen.

– Nå driver du bare med ryktespredning, sa ordfører Jan Kristensen fra talerstolen. I en liten periode var det faktisk småamper steming i kommunestyresalen på Konsmo.

Frisk debatt

Det var i det hele tatt en frisk debatt. Fremskrittspartiet Mikal Stene mente til og med det var den beste debatten han hadde vært med i når det kom til Fellesnemda. Men uenighet var det nok av.

ORDFØRERE: Reidun Bakken (KrF) og Jan Kristensen (H) diskuterte hvor den nye storkommunen skal - til hvilken region.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...