Grøvan: Vi har fått gjennomslag!

SINE EGNE: Han kom til sine egne – og nye Lyngdal KrF ga Hans Fredrik Grøvan dundrende applaus. Foto: Lars Rekaa

Han ble møtt med applaus fra lokale partifeller etter å ha redegjort for regjeringsforhandlingene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

GJENNOMSLAG: På forhånd ville han helst at KrF skulle fortsette utenfor noen regjering. Men Kristelig Folkepartis nybakte parlamentariske leder, Hans Fredrik Grøvan, har ikke noe å klage over etter at den nye firepartiregjeringen er et faktum.

– På det ekstraordinære landsmøtet stemte jeg jo selv subsidiært for at vi skulle gå i forhandlinger med Solberg-regjeringen.

– Og regjeringsforhandlingene ga KrF et så godt og tydelig gjennomslag at jeg er svært fornøyd. Men fortsatt er det vår oppgave å forsvare plattformen og være vaktbikkje for resultatet, sa han til Lyngdals Avis etter årsmøtet i nye Lyngdal KrF.

Gjennomslagene

Lyngdølen hadde mer å komme med til partifellene enn omdiskuterte forslag til endringer i abortloven.

Han nevnte blant annet at kristne verdier er tatt særskilt inn i regjeringsplattformen, økningen i barnetrygden, innføring av fritidskort og likeverdsreformen.

Menneskeverd

– Menneskets ukrenkelige grunnverdier er selve grunnlaget for regjeringsgrunnlaget, slo han fast, og pekte på at det er et mål for nye flertallsregjeringen å sørge for at politikerne nasjonalt og lokalt ser hvert enkelt menneskes behov.

– Nå står vi foran budsjettarbeidet for 2020. Nå må vi diskutere hvilke saker KrF skal prioritere på budsjettkonferansen i mars. Politikk krever prioritering – og det kan bli tøffe valg, slo Grøvan fast.

Lokale bidrag

Han minnet samtidig om at også lokalpolitikerne har muligheter til å bidra.

– Fritidskortet skal gi et tilbud til alle familier med barn mellom 6 og 18 år, slik at elle barn skal kunne delta på fritidsaktiviteter. vi ser at det holder på å vokse fram et nytt klasseskille mellom de som har råd til å delta, og de som ikke har det.

– Ordningen er ikke ferdig utformet ennå, men det er helt klart at kommunene vil få anledning til å toppe opp kortet ut over det staten bidrar med, sa Grøvan.

Likeverdsreformen

– Likeverdsreformen vil også få stor betydning. Her er målet å sikre at for eksempel foreldre med barn med Downs syndrom skal slippe å stå alene med alle problemer og alt ekstraarbeid, sa han.

Den parlamentariske lederen i Kristelig Folkeparti la også vekt på at partiet er et næringsparti.

– Også i regjering vil vi være opptatt av nyskapning og entreprenørskap. Dette er jo arven fra Hans Nilsen Hauge, sa han, og la til:

– Det er godt å se mottakelsen Olaug Bollestad har fått som ny landbruks- og matminister.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...