Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Grøvan valgt til nestleder i KrF-gruppa

STEDFORTREDER: Hans Fredrik Grøvan blir stedfortreder for KrF-leder Knut Arild Hareide på Stortinget. Arkivfoto Foto: Arkivbilde

Hans Fredrik Grøvan blir partileder Knut Aril Hareides stedfortreder på Stortinget.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

POLITIKK: Kristelig Folkepartis stortingsgruppe konstituerte seg fredag. Det ble valgt gruppestyre, og representantene ble fordelt på Stortingets komiteer.

Valget av Hans Frederik Grøvan fra Lyngdal som parlamentarisk nestleder for partiet, kom overraskende på ham selv.

«Tillitserklæring»

Han sier til Lyngdals Avis at han betrakter det som en tillitserklæring.

Det var regionavisen Lister som meldte om saken først.

Etter konstitueringen er det klart at Grøvan skifter komité.

Han går fra transport- og kommunikasjonskomiteen til forsknings- og utdanningskomiteen. Han skal også sitte i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Skal følge samferdsel

– Jeg får i tillegg jobben med å følge med på mitt gamle fagfelt. I øyeblikket ligger mye fast der, særlig når det gjelder veibygging. Flertallet er dessuten det samme som i forrige periode. Men jeg må nok jobbe litt ekstra med samferdselssaker når Norsk transportplan (NTO) skal rulleres mot slutten av denne stortingsperioden, sier han.

Les også: Grøvan: Jeg er motivert for fire nye år

Han opplyser at han selv meldte inn ønske om begge komiteene.

Skolebakgrunn

Selv om han i forrige periode jobbet mye med samferdselssaker, er han ikke fremmet for skole og utdanning. Grøvan har lang fartstid i grunnskolen, blant annet som rektor ved Å barneskole. Han har også jobbet i med lærerutdanning og i høyskolesystemet.

Grøvan fikk i sin første periode på Stortinget mye ros for innsatsen han gjorde for Sørlandet særskilt.

– Det er vel et pluss for landsdelen at nestlederen i gruppa kommer fra Sørlandet, men for meg betyr dette at jeg må ha fokus på hele landet, sier Hans Fredrik Grøvan.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...