Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

God skjenkekontroll i Lyngdal

SPØRSMÅL: Vidar Skarpeid (Frp) fikk svar om skjenke- og serveringskontroll. Foto: Per Thime

Fremskrittspartiets Vidar Skarpeid stilte spørsmål til ordfører, vedrørende skjenkekontroll, i butikker og ved byens serveringssteder. Svaret fra ordfører var oppløftende.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

SKJENKEKONTROLL: - Har kommunen gode rutiner for skjenkekontroll av serveringsstedene i Lyngdal?

Det var ett av flere spørsmål Vidar Skarpeid (Frp) hadde til ordfører Jan Kristensen i kommunestyremøte.

Ordførers svar var at man hadde god kontroll, blant annet gjennom en avtale med Securitas som utfører kontrollene på vegne av kommunen.

Gode rutiner

Skarpeid lurte også på hvor mange kontroller det er foretatt de siste år.

- Både i 2017 og i 2018 er det gjennomført 58 kontroller på salgs- og skjenkesteder. I fjor var 27 av disse kontrollene gjennomført på skjenkested, og i 2017 var det 25 slike kontroller i forhold til skjenkesteder.

Til slutt lurte representanten på resultatene av disse kontrollene.

- Det utarbeides skriftlig rapport etter hver kontroll. I 2017 var det ingen avvik i forhold til verken salg- eller skjenking av alkohol. Heller ikke i 2018 var det avvik av samme sort, men ved en anledning var det en person som hadde forvillet seg utenfor et avgrenset område ved uteservering. Kontrolløren påpekte dette for skjenkestedet og rapporterte også at forholdet ble rettet opp, svarte ordfører Jan Kristensen.

– God utredelse

Skarpeid var fornøyd med redegjørelsen til ordfører, selv om han kanskje det kunne vært flere kontroller.

– I forhold til alle skjenkesteder vi har og alle salgssteder, så kunne jeg sett at vi hadde enda flere kontroller, selv om vi i Frp er restriktive med slike ting, sa han.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...