Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Fylkesmannen vil ha Lyngdal og Audnedal inn i stor Lister-kommune – på sikt

SPENNING: Fylkesmann Svein A. Ytterdahls kommunekart var imøtesett med stor spenning. Her intervjues han av NRK. Foto: Lars Rekaa

Kommunesammenslåingen mellom Lyngdal og Audnedal bør vedtas av Stortinget nå – men på lenger sikt bør den nye kommunen inngår i en ny storkommune som omfatter hele Lister.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 02.09.2016 kl 10:55

Det slo fylkesmann Stein A. Ytterdahl fast da han presenterte sin plan for den nye kommunestrukturen på Sørlandet.

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder har invitert ordførere og rådmenn i alle kommunene i Agder til en konferanse i Fevik for å presentere sitt syn på kommunegrensene.

Storkommuner

Og han gjorde det krystallklart at han mener storkommuner vil tvinge seg fram.

Ytterdahl slo fast at arbeidet med å skape nye og større kommuner må fortsette i neste stortingsperiode.

Likevel mente han at Stortinget allerede nå kan vedta tre nye storkommuner:

  • K5 – det vil si Kristiansand, Søgne, Songdalen, Birkenes og Lillesand
  • Nye Lindesnes – Mandal, Lindesnes og Marnardal
  • Lyngdal 2 – Lyngdal og Audnedal.

Av disse er det bare Lyngdal og Audnedal som har blitt enige om å slå seg sammen.

Et skritt på veien

Men Ytterdahl stopper ikke der: Han vil fortsette arbeidet med Stor-Lister, og vil ha Lyngdal/Audnedal inn i den kommunen.

Han mener derfor et stortingsvedtak om sammenslåing av Lyngdal og Audnedal må gjøres i forståelse av at den nye kommunen skal inngå i en ny Lister-kommune på et senere tidspunkt.

Han ser også for seg muligheten for å trekke rogalandskommunen Lund inn i denne nye storkommunen.

Lyngdals Avis kommer tilbake med mer!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...