Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Først påske med barna, men Unni tar med litt dokumenter også

ORDFØRERKANDIDAT: Unni Nilsen Husøy er eneste kvinne som stiller som ordførerkandidat i nye Lyngdal. Her er Frps varaordfører i Audnedal på påsketur med sønnene. Hun tar med seg politiske dokumenter til fjells, også. Foto: Privat

Unni Nilsen Husøy har alltid stemt Fremskrittspartiet, men lokallaget startet hun for fem år siden i Audnedal, litt tilfeldig. Og TV ser hun aldri på.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

ENGASJERT: – Ja, det var litt tilfeldig, men det var etter en debatt i kommunestyret om onsdagsfri på skolen. Det var fryktelig å sitte der og høre på, uten å kunne ha noen innvirkning. Da bestemte jeg meg for å starte lokallag, og slik ble det.

Siden starten på lokallaget har mye skjedd. Hun sitter i kommunestyret, er varaordfører, 2. vararepresentant til Stortinget, for å nevne noe. 46-åringen er engasjert.

– Jeg er en ombudsperson, og ei som går all-in når jeg bestemmer meg for noe, som med det politiske engasjementet. Jeg ønsker å høre fra mennesker som trenger hjelp. Mennesker engasjerer meg, og hvis jeg kan være med å bidra til hjelp, er det bra, forteller hun.

Reiser bort i påsken

I disse dager er det påsken som skal forberedes. Sammen med familien blir det hytta som de ofte bruker på Bortelid i Åseral. En trenger ikke kjøre lenger for å finne de siste restene av vinter.

– Jeg liker meg godt på hytta sammen med familien. Vi er en stor familie som teller åtte barn og tre barnebarn. De to minste barna, på seks og åtte år trives ute i snøen, og jeg er med. Trives godt på ski jeg og, sier hun.

Men å legge bort politiske dokumenter klarer hun ikke helt.

– Nei, det kan være jeg tar med meg litt av dem på fjellet. Det er alltid noe som skal forberedes. Men det er barna som skal prioriteres aller først.

Kommunevalget

Nå ser hun også fremover, for tiden går og det er ikke så lenge til kommunevalget.

– Jeg gleder meg og stiller til valg for å bli ordfører i nye Lyngdal. Litt hårete mål skal vi som politikere ha. I dag er det tre Frp-representanter i Lyngdal og jeg den eneste i Audnedal. Målet for kommunevalget bør være at vi sikrer oss seks representanter i det nye kommunestyret. Det er ikke urealistisk, mener jeg.

Bli kjent

Når skiturer, Solo, Kvikk-Lunsj og et lammelår eller to er spist i løpet av påsken, skal ordførerkandidaten gjøre seg mer kjent i Lyngdal. Hun vet hun har en vei å gå, men allerede har hun vært ulike steder, og skal på flere besøk i den nye kommunen.

– For meg er det så klart viktig å komme meg ut. Jeg skal etter påske på bedriftstbesøk hos Q43 og skal rundt på flere besøk for å gjøre meg kjent, og sørge for at flere blir kjent med meg.

Lyngdal er i dag styrt av Høyre, og det kan fort bli slik de neste fire årene. Varaordfører er i dag Michael Stene fra Frp.

– Blir jeg ikke ordfører kan det nok fortsatt bli Frp som har varaordfører. I dag er det en 10 prosent stilling, men i en så stor kommune mener jeg det er for liten stillingsprosent. Jeg har det samme i Audnedal, men føler ikke jeg er en del av noe. Jeg vil være med å bidra mer og i en ny kommune bør det være fast kontordag og minst en 30 prosent stilling, mener jeg.

– Men nå er det påskeferie, med en eller annen god TV-krim kanskje?

– Hehe! Jeg ser faktisk aldri på TV, og i påsken er så klart barna prioritert, samt en Kvikk-Lunsj, Solo og noen deilige skiturer. Så får vi ta politikken igjen etter påske, slår hun fast.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...