Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Enstemmig busjettvedtak i Lyngdal

I HAVN: Rådmann Norman Udland og ordfører Jan Kristensen klarte å lose i land et enstemmig budsjettvedtak. Foto: Lars Rekaa

Formannskapet hadde lagt fram et enstemmig forslag til 2018-budsjettet. Kommunestyret vedtok det til slutt enstemmig.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2017 kl 17:03

SKRYT: Representant etter representant gikk på talerstolen for å skryte av rådmannen og de ansatte i Lyngdal kommune da 2018-budsjettet for Lyngdal ble endelig behandlet på dagens kommunestyremøte.

Arbeiderpartiets Johan Ekeland fant det i tillegg riktig å takke ordfører Jan Kristensen fra Høyre for at han gjør en god jobb.

Gang- og sykkelvei

Formannskapet har tidligere behandlet budsjettet og avgitt en enstemmig budsjettinnstilling. Den viktigste endringen i forhold til rådmannen opprinnelige forslag, var grep for å sikre byggestart på gang- og sykkelvei langs fylkesvei 43 gjennom deler av Kvås. Dette gjøres ved å fjerne 10 millioner avsatt til rundkjøring i Ubostad-krysset og 7 millioner til gangbro mellom Bringsjordneset og Prestneset. De 17 millionene overføres til gangveiprosjektet. Det samme gjelder salgsinntektene fra en kommunal gård på Vemestad som ble vedtatt solgt.

Debatten begynte med at Høyres gruppeleder, Roger Abusland, åpnet med å si at Høyre ikke hadde endringsforslag.

– Endringer på noen hundretusener har og der vil likevel ikke endre budsjettbalansen. Det viser hvor godt rådmannens forarbeid har vært.

Sykkelby

Torunn Tjomsland (V) sluttet seg til godordene.

– Vi har opplevd budsjetter i balanse og en veldrevet kommune i flere år nå, sa hun, men minnet om at sammenslåingen med Audnedal krever noen grep.

– Men vi vil foreslå at Lyngdal blir sykkelby, sa hun.

Vedlikehold

Karsten Fidjeland (Sp) sluttet seg til rosen. – Lyngdal har ypperlig budsjettstyring. De fleste områder i kommunen har mindreforbruk, sa han.

Fidjeland advarte likevel: – Vi har et etterslep på vedlikehold av kommunale bygg på 61 millioner kroner, sa han.

Kvås haster

Michael Stene (Frp) varslet at Fremskrittspartiet ville gjenta forslaget om å flytte 2,5 millioner kroner fra den planlagte lekeparken i Rådhusparken til gang- og sykkelveiprosjektet i Kvås.

– Lekeparken kan vente litt. Kvås-prosjektet haster, sa han.

Også Stene takket administrasjonen for godt budsjettarbeid, og kunne også fortelle at Fremskrittspartiet har snudd i spørsmålet om kommunal støtte til Anne-Cath. Vestly-museeet. Han begrunnet støtten til bevilgningen på i alt 15 millioner med oppslutningen både regionalt og nasjonalt – det siste uttrykt gjennom en bevilgning over statsbudsjettet på 10 millioner.

«En stjerne skinner i natt!»

Sten Sørensen (KrF) tok i bruk sangstemmen fra talerstolen. Etter å ha hilst Helsehuset velkommen som et signalbygg og et stjernebygg, sang han med henvisning til Oslo gospelkor «En stjerne skinner i natt!».

Han understreket at Kristelig Folkeparti ikke vil fremme egne budsjettforslag, og skrøt av rådmannens lydhørhet overfor politikernes ønsker.

Da debatten fortsatte, ble det satt fram en del konkret forslag:

  • Ådne Fardal Klev (Sp) foreslo å bevilge 2 millioner kroner til matservering i omsorgsboliger. Etter en orientering fra rådmannen reduserte han dette til 500 000 kroner.
  • Michael Stene (Frp) foreslo å flytte 2,5 millioner fra lekepark i Rådhusparken til gang- og sykkelveiprosjektet i Kvås.
  • Torunn Tjomsland foreslo at Lyngdal skulle søke status som sykkelby.

Tordis Blørstad (Ap) ønsket ikke å støtte endringsforslag. Hun sa at debatten hadde vist at det var jobbet svært godt med budsjettet, og ba om at det kunne vedtas uten endringer.

Endringsforslagene falt ett etter ett. Deretter vedtok kommunestyret formannskapets budsjettinnstilling enstemmig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...