Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Det er bare å trekke seg, Giske!»

KLAR TALE: Leder av Lyngdal AP, Bjørn Bækkelund har ikke lenger tillitt til nestleder Trond Giske.

Leder av Lyngdal Arbeiderparti, Bjørn Bækkelund, har ikke snev av tillitt til nestleder Trond Giske.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2018 kl 08:45

FERDIG: – Det er bare å trekke seg, for han har innrømmet mer enn nok til at tillitten er borte, sier AP-veteranen i Lyngdal.

Bækkelund har i likhet med mange fått med seg de siste ukers hendelser hvor Trond Giskes navn har vært nevnt i flere såkalte varsler-saker. Onsdag 13. desember publiserte Dagens Næringsliv den første saken om at partiledelsen hadde fått «henvendelser om flere saker om oppførselen til Aps nestleder Trond Giske».

Intern konflikt

Dagen etter fulgte VG opp med en sak om at SMS-er fra Giske til et AUF-medlem i 2011 hadde skapt intern konflikt i partiet. Det ble presisert at nestlederen ikke var anklaget for trakassering.

– Etter dette har det jo kommet ytterligere ting fram i lyset. Det er for meg klart at han på ingen måte kan fortsette i den jobben han for tiden er sykmeldt fra, fortsetter Bækkelund.

Ikke mannen, men partiet

Bækkelund er opptatt av at skal du sitte i en så viktig jobb, skal du også oppføre deg deretter.

– Du skal oppføre deg som folk, ikke som dette - som en drittsekk mot kvinner. Det er på høy tid det blir tatt et oppgjør mot dette og derfor er #metoo viktig, i alle samfunnslag, mener han.

Bækkelund legger til at han snakker ut ifra det han leser, ser og hører.

– Ikke mer å gå på

– Giske er ikke dum, han forsøker vel også å få ett så bra sorti ut av partiet som mulig. Men i denne sammenheng er det partiet som er viktigst, ikke mannen, for han er i mine øyne ferdig i politikken. Det tror jeg nok han vet godt selv.

Flere medier har også meldt at det er et flertall i fylkeslagene for å kaste Giske ut av partiet.

– Det er ikke overraskende, for her er det ikke mer å gå på. Problemet har også vært at det ikke tidligere har vært grenser for hva man kan tillate seg. Nå er det nye tider, varslere er på banen og det er veldig bra. Men selvsagt trist for dem som opplever å bli krenket seksuelt eller på andre måter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...