Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Positive til OSX 1, men kan få kamp om opplagsplass

OSX 1: Lyngdal kommune er positive til et nytt opplag for skipet.

Rådmann går inn for å si ja til henvendelsen som er kommet fra eierne av skipet. Da skipet forlot Rosfjorden var det til en månedsleie på 55. 000 kroner. Nå skrus prisen opp til det mer enn dobbelte.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 05.04.2018 kl 12:37

– Lyngdal kommune er positiv til at boreskipet OSX1 får nytt opplag i Lyngdal havn, så fremt de tekniske sidene ved et slikt opplag lar seg løse. Skipet skal være tilkoblet landstrøm, og det skal være null toleranse for forurensing til sjø. Administrasjonen får fullmakt til å inngå opplagskontrakt med eierne, innenfor en månedsleie på kr.125.000,- per måned, heter det i rådmannens forslag til innstilling i saken.

God gevinst

Formannskapet møtes til ekstraordinært møte i ettermiddag for å diskutere saken.

I saken heter det også:

«Når det gjelder pris, hadde OSX1 en rabatert pris på kr 55.000 i måneden mot at de dekket utgiftene til etablering av ny trafo i Holmsundet. Prisen for et nytt opplag bør vært vesentlig høyere ved at infrastrukturen nå er på plass. Rådmannen vil foreslå at månedsleien settes til kr. 125.000,-. Kommunen bør sitte igjen med en god gevinst ved denne type opplag for å veie opp for en del negative konsekvenser for lyngdalssamfunnet. Samtidig trenger kommunen disse inntektene for å investere i vedlikehold og oppgradering av havnen, samt å delfinansiere ny vei til Svennevik som etablering av ny og hensiktsmessig adkomst til havna.»

Det er formannskapet som utgjør havnemyndighetene i Lyngdal.

Kan bli to

Det kan imidlertid bli kamp om hvem som skal være i opplag. I et notat som er skrevet til formannskapet skriver havnesjef Jane Arnesen:

«Havna gjorde en avtale med Dolphin etter en henvendelse fra de om at de ønsket plassen til OSX—1 når den gikk. Denne henvendelsen kom ijanuar i år.
Vi har sagtja til å ta imot dette skipet da Doplhin ligger inne med 2 rigger og de har ønske om å samle fartøyene deres i samme region. Dette ser vi i havnen på som positivt for oss å ha flere fartøy fra samme operatør.
Det foreligger ingen kontrakt med Dolphin ennå, men denne er under utarbeidelse og vil bli signert i løpet av kort tid.
Har vært i kontakt med Dolphin, FFS og Lyngdal El-installasjon for å se på muligheten om å få til begge skipene i opplag.»

Havnesjef Arnesen skriver videre:

«For å ta FFS først og deres fortøyningsplan er denne mulig å få til. Dolphin har ingen umiddelbare kommentarer til denne ienge skipet tår tigge nærmest lend og trygt. Men de er avhengig av at klasseselskapet godkjenner planen. FFS har tatt utgangspunkt i å legge OSX—1 i henhold til den gamle godkjente planen fra DNV/GL. Skal disse forandres på så kommer det til å koste endel. Vi har hatt en utfordring med å legge på anker for å unngå at kjettingene ‘gnisser’ mot hverandre. Det er mulig at dette må gjøres etter det nye forslaget, kostnaden her må også tas opp til vurdering.

Når det gjelder strømmen så er det her mulig å få til levering av nødvendig kraft til begge skip med en utbygging. OSX—1 lå koplet til med 1000 Amp, men brukte nok ca 6-700 Amp til den daglige drift. Borgland bruker ca 200 Amp i gjennomsnitt. Selve trafoen har en kapasitet på 1342 Amp. Restverdien her vil ligge på i bestefall 200 Amp, men det kommer hele tiden ann på hvor mye strøm den enkelte bruker.

Har vært i kontakt med Ole Ordin på Lyngdal El-lnstallasjon og han sier at det går ann å bygge ut, men at det vil koste, det vil også ta tid. Har ikke bakgrunn for å si hva som behøves av tid eller økonomi pr i dag, dette må andre regne på og finne ut av med leveringstid og kostnader på det som trengs av utstyr.
Har vanskelig for å gi noe endelig svar da det er mange hensyn å ta. Det er mulig å få til men det vil koste. Er OSX—1 eller Dolphin villig til å ta ekstra kostnader? Dolphin har fått plass siden OSX—1 forlot bøyene, skal de være nødt til å ta ekstra kostnader for at OSX—1 velger å kommer tilbake?»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...