Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ingunn vil forenkle papirmølla

OVERRAKTE: Ingunn Foss (H) (til høyre) kunne nylig overrekke en lang liste med forenklingsforslag til sin partifelle, næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen

Ingunn Foss har hentet inn forslag til forenkling av papirarbeidet for næringsdrivende. Nylig overrakte stortingsrepresentanten fra Lyngdal en rekke forslag til næringsministeren.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

PAPIRMØLLE: – Forenklinger for næringslivet handler om å gjøre det lettere å nå markeder eller ekspandere, og det handler også om å lage regler som gjør at man kan bruke mindre tid på papirarbeid og rapporter, og mer tid på det de faktisk skal gjøre, sier Ingunn Foss (H).

Foss forteller at hun har samlet innspill i møter med bedrifter rundt om på Sørlandet, i forbindelse med bedriftsbesøk, befaringer og i møter med selskaper og folk hun treffer.

Størst behov

Hun forteller at hoveddelen av innspillene har kommet fra små- og mellomstore bedrifter, og at det ofte er disse som har størst behov for forenklinger. Hun legger til at Høyre stadig er på jakt etter flere innspill, og oppfordrer bedrifter til å ta kontakt med henne.

– En time til rapportering er en time de kunne brukt til produksjon, møter med kunder eller salg, sier Foss.

– Regjeringen er alltid på utkikk etter tiltak som kan gjøre hverdagen lettere for næringslivet. Her har vi fått innspill på alt fra hvordan bedrifter kan få færre rapporteringskrav, til nye selskapsformer. Her har Ingunn gjort et nyttig stykke arbeid, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Penger å spare

Næringsministeren sier han må se nøye på innspillene.

– Hittil har vi spart næringslivet for 15 milliarder kroner i form av forenklinger, og i Jeløya-erklæringen har vi satt mål om å forenkle for ytterligere 10 milliarder. Blant annet har vi gjennomført endringer som gjør at bedrifter nå slipper å rapportere om lønn i fem forskjellige skjema, til fordel for en elektronisk melding, sier Røe Isaksen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...