Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Audnedal øker inntektene – justerer budsjettet

MER PENGER: Audnedal har fått mer penger å rutte med. Rådmann Kjell Olav Hæåk foreslår endringer på årets budsjett. Foto: Arikivfoto

I forbindelse med at administrasjonen har lagt fram en regnskapsrapport, er Audnedal kommune i gang med å justere gjeldende budsjett.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

MER PENGER: Torsdag sluttet formannskapet seg enstemmig til rådmann Kjell Olav Hæåks forslag. Budsjettendringene skal endelig behandles av kommunestyret.

Rapporten viser både at det statlige rammetilskuddet til Audnedal blir større en først antatt, og at kommunens renteutgifter blir lavere enn fryktet. Til sammen bedrer dette budsjettet med over 700 000 kroner.

Innsparinger

I tillegg er det andre innsparinger på andre poster. Dette gjør det mulig å øke pengebruken på andre områder igjen.

Rammetilskuddet kan økes ned 328 000 kroner, noe som skyldes et regionsentertilskudd. Disse pengene skal brukes til digitalisering av kommunens byggesaksarkiv og til overføring av arkiv til det interkommunale historiske arkivet Ikava i Vest-Agder.

Renteutgiftene kan reduseres med 400 000 kroner. Dett skal blant annet gi en ekstrabevilgning på 150 000 kroner til Audnedal bo- og dagsenter.

Videre skal Byremo ungdomsskole rustes opp. Audnedals andel av bevilgningen til den interkommunale skolen utgjør 200 000 kroner.

Bevilgninger

Biotopene langs Audna skal forbedres for 400 000 kroner. Dette skal finansieres av fondsmidler og penger fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Det skal bevilges 150 000 kroner til prosjekt Infrastruktur Furumoen, 250 000 kroner til renovering av omsorgsboliger og 150 000 kroner til innkjøp av renholdsmaskiner.

Noen bevilgninger skal flyttes ril neste års budsjett. Det gjelder innkjøp av trygghetsalarmer for 200 000 kroner, og bevilgningen på 250 000 kroner til sykesignalanlegg.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...