Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Politiet oppretter nettpatrulje

Agder politidistrikt gjør som flere andre politidistrikt allerede har gjort, nemlig oppretter egen nettpatrulje for Facebook.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

POLITIET: – Politiets samfunnsoppdrag er å forebygge og bekjempe kriminalitet og skape trygghet for befolkningen. Ved å være til stede på rett sted til rett tid bidrar politiet med å opprettholde denne tryggheten, også på nett, sier politimester i Agder politidistrikt, Kirsten Lindeberg.

Mye av kriminaliteten i Norge flytter seg fra gata til data, og da er det viktig for politiet å være til stede også der.

Tilstedeværelse

Derfor styrker politiet sin tilstedeværelse og høyner sin kompetanse på dette området.

Prosjektet er organisatorisk plassert hos felles enhet for etterretning, forebygging og etterforsking (FEFE), og gjennomføres i tett samarbeid med stab for kommunikasjon.

HER FINNER DU POLITIET

Leder av FEFE, Gordon Petterson, sier politiet ønsker å være i forkant av kriminaliteten.

– Ved å styrke vår tilstedeværelse på nett er vi både nærmere innbyggerne våre og mer tilgjengelige for dem. På den måten skal vi bidra til å øke tryggheten i det digitale rom, sier Petterson.

Med Politiets nettpatrulje – Agder åpner Agder politidistrikt for første gang opp for toveiskommunikasjon med befolkningen på internett.

Møtested

Det betyr at politiets nettpatrulje også skal være i dialog med innbyggerne i Agder.

– Sosiale medier er et viktig møtested for befolkningen, og vi ønsker å være der for å informere og gi råd til innbyggerne våre. Ved å være til stede på nettet vil vi også kunne motta tips som kan bidra til viktig politiarbeid. Det vil skape trygghet og forebygge lovbrudd, sier Petersson.

Politiets nettpatrulje – Agder skal ha et særlig fokus på forebygging blant barn og unge, samt deres foreldre.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...