Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Planlegger fritidstilbud for tweens

INITIATIVTAGER: Det er Lise Christensen som har tatt initiativet til Tweenklubben i Romskipet. Foto: Lars Rekaa

Å skole kan få en privat fritidstilbud for de eldste barneskoleelevene, de som ikke omfattes av skolefritidsordningen (SF=.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

STØTTE: Lise Christensen har søkt formannskapet i Lyngdal om 120 000 kroner i støtte til forsøket.

Bakgrunnen er at skolefritidsordningen (SFO) bare omfatter barn opp til fjerde klasse. Barneskoleelever i femte, sjette og sjuende klasse får ikke dette tilbudet. Samtidig slutter barneskoleelevene i Lyngdal tidlig på onsdager, klokka 12.15.

Det er da også onsdagsettermiddagene Christensen tar sikte på å dekke opp.

– Vi kan ikke drifte et slikt tilbud på dugnad. Vi må ha en person ansatt i 15 prosent stilling. Hvis vi får midler fra Lyngdal kommune i formannskapsmøtet den 22. august, setter vi i gang umiddelbart. Da regner jeg med at vi kan ha ordningen oppe å gå allerede fra 1. september, sier Lise Christensen til Lyngdals Avis.

Romskipet

Hun har allerede lokalene klare; Romskipet på Å.

– Fritidsklubben er ledig i den aktuelle tiden. Jeg har vært i kontakt med kulturkontoret, som har innvilget gratis leie en gang i uka, forteller hun.

Målgruppen er såkalte tweens. Tweens er et begrep som kommer fra USA og forsøker å forklare barn som er i alderen mellom 10 og 13 (between ten and thirteen på engelsk).

Hun understreker at tilbudet ikke er en SFO-variant.

– Dette er et frivillig tilbud, en klubb de kan gå i, komme og gå når de vil, ha med seg mobiltelefon og bare være kule tweens som går i tweenklubben. En forløper til ungdomsklubben som er på kveldstid mandag og fredager, sier hun.

For alle

Lise Christensen kaller prosjektet Tweenklubben.

«Målet er å gi alle elever i 5. -7. klasse på Å barneskole et treffsted, møtested etter skolen på onsdager. Vi ønsker at dette skal være et lavterskeltilbud, med lave kostnader, der barn ikke trenger å prestere, bare være, og gi tilbud om varm mat i 15-tiden», skriver hun i presentasjonen hun har sendt kommunen.

«Tilbudet vil også forebygge mobbing og utenforskap da alle er velkommen hit. Når barn blir med hverandre hjem, er det alltid noen som blir ekskludert og mange kan føle seg avvist og utenfor», minner hun om.

Tweenklubben skal være for alle, uavhengig livssyn, nasjonalitet, sosial klasse, kjønn og prestasjoner.

Initiativtakeren mener både MOT og Stopp hatprat-kampanjen vil kunne være samarbeidspartnere for klubben.

Andre bidragsytere

– På sikt kan det være aktuelt for oss å søke støtte fra andre, både offentlige og private bidragsytere. Kulturkontoret i Lyngdal har gitt fantastisk støtte så langt, og har svært god oversikt over mulige bidragsytere, sier Lise Christensen.

Hun nevner Los-fondet, Gjensidigefondet, midler mot barnefattigdom som mulige bidragsytere.

Hun ser for seg en lønnet medarbeider i 15 prosent stilling. Det vi si fire og en halv time i uka i 38 uker i året – det vil si ett skoleår.

De 120 000 kronene hun har søkt om, skal gå til aktiviteter og mat til deltagerne, foruten lønn til den ansatte.

– Dette er en lav sum i forhold til det vi vil få igjen, sier hun.

Utsettelse

Romskipet på Rom står tomt etter skoletid hver eneste dag. Her finnes det nå innendørs arealer som omfatter lokaler for skating, biljard, bordtennis, frisørsalong, dans, samt et enkelt kjøkken. Christensen ser for seg et samarbeid med folk som kan skating, hårpleie, matlaging og lignende.

Hvis kommunen ikke vil bidra i denne omgang, blir ikke prosjektet skrinlagt av den grunn. Lise Christensen har tro på at andre bidragsytere kan komme med på laget.

– Men det betyr en utsettelse. Da kan vi tidligst komme i gang fra årsskiftet, sier hun til Lyngdals Avis.

Saken skal behandles i Lyngdal formannskap torsdag. Rådmannen har innstilt på at søknaden avslås.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...