Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

«Pappa vet hvor de beste fiskeplassene er»

LITT HJELP: – Pappa vet hvor alle de beste fiskeplassene er, sa en kry Adrian T. Knutsen
etter å ha vunnet. Foto: Korshamn.no

I strålende solskinn ble den årlige fiskekonkurransen arrangert på Kjøpsøy lørdag.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2018 kl 15:48

KORSHAMN: Etter noen år med dårlig fiske og relativt ustabilt vær, ble lørdagens fiskekonkurranse en skikkelig suksess. Dette er nemlig en årelang tradisjon, kanskje spesielt for Korshamns folk, men også for alle andre som har lyst å bli med. De fleste kommer ut med egen båt, men for resten så kan de sitte på med fellesbåten fra Korshamn.

START: Her starter konkurransen i Korshamn. Foto: Korshamn.no

I mange år

Det er Korshamn Grendelag/Idrettslag som står for regien av fiskekonkurransen. «

- Dette har liksom vært årets happening helt siden jeg var liten, og sikkert lenge før det og, sier Siv Aavik fra Grendelaget.

De siste årene har dessverre fisket vært noe dårligere enn vanlig, men i år hadde fiskelykken snudd. Både store og små fikk fisker i alle størrelser.

FIKK FISK: Stell Fredriksen (4) og Tilde Aavik (8) har fisket to små strikjetter. – Jeg vil fiske mer, sa en utålmodig Stella og løp stolt ut på brygga igjen. Foto: Korshamn.no

- Men blant barna er det nemlig slik at den gjeveste premien går til den som fisker den minste fisken av dem alle. Men det sies at hemmeligheten består av en kombinasjon rett agn, minst mulig krok og tålmodighet, fortsetter Aavik.

Premiering

I år var det Siril Lausund som fikk den minste fisken, ei strikjette på bare 6,21 gram! Det skal og være sagt at arrangørene har kjøpt inn smykkevekt for å kunne få veid de minste fiskene nøyaktig. Noen ungdommer hadde kommet helt fra Lyngdal for å delta på fiskekonkurransen.

På bildet under ser vi Trym Ballestad og Thomas Svinstad, sammen med Mathias Aavik på innveiingen av fangsten sin.

FISKEKONKURRANSEN: Trym Ballestad, Thomas Svinstad og Mathias Aavik veier fiskene sine. Foto: Korshamn.no

- Vi har kommet for å vinne, sa Trym Ballestad, og det gjorde de også. De stakk nemlig av
med premie for første og andreplass i kategorien «Største fisk fra land under 15 år».

1. plassene gikk til:

  • Fra båt (over 15 år), Ove Kristian Nilsen
  • Fra båt (under 15 år), Sara Bordvik
  • Fra land (over 15 år) Stein Rune Langnes
  • Fra land (under 15 år), Trym Ballestad
  • Minste fisk, Siril Lausund

MINSTE FISK: Siril Lausund mottar førstepremie for minste fisk. Foto: Korshamn.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...