Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Opplaget øker for lokalavisa

REDAKTØR: Lars Rekaa konstaterer at det er positive tider for Lyngdals Avis. Foto: Per Thime

Lyngdals Avis snudde trenden og økte opplaget igjen i 2017.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OPPLAGSTALL: Det går fram av opplagstallene for norske aviser, som ble lagt fram av Mediebedriftene i dag.

Etter en liten nedgang i 2016, kunne avisa notere seg for en opplagsøkning på 22 eksemplarer i 2017.

Trenden snudd

- Det er ikke så mye, men vi har snudd den negative trenden, sier Lars Rekaa, ansvarlig redaktør i Lyngdals Avis.

Han minner om at hele avisbransjen har vært gjennom noen særdeles vanskelige år med opplagsnedgang og synkende inntekter.

- Vi er fortsatt en avis i oppstartsfasen, og sett på den bakgrunn har vi all grunn til å være fornøyde med utviklingen. For bransjen som helhet kan vi nok ikke avblåse krisen ennå, men det ser lysere ut, sier Rekaa.

Aviser i framgang

Lyngdals Avis er ikke alene om å kunne vise til opplagsframgang. En rekke av landets aviser snudde den negative trenden i 2017.

I Vest-Agder hadde for eksempel regionavisen Lister 24 i Farsund en framgang noe høyere enn Lyngdals Avis. Lindesnes, som kommer ut i Mandal, og Fædrelandsvennen i Kristiansand har en opplagsøkning som omtrent tilsvarer Lyngdals Avis, mens Agder i Flekkefjord har en liten tilbakegang.

Opplagsvinneren på landsbasis ble Stjørdalens Blad. Opplagsøkningen på 1404 eksemplarer betyr at opplaget økte med mer enn 20 prosent.

I antall aviser økte Aftenposten mest, med 13 777 eksemplarer, mens VG tapte mest, med 14 973 eksemplarer

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...