Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ønsker mobilfrie skoler og barnehager

MOBILFRIE SKOLER: Politikere ønsker mobilfrie skoler og barnehager i Lyngdal. Foto: Arkvbilde

Oppvekstkomiteen i Lyngdal ønsker å jobbe for mobilfrie skoler og barnehager. Dette blant annet i et forsøk som skal hindre mobbing.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2018 kl 18:53

Det går frem av papirene som nå er ute før møtet på Berge barneskole 17. april. Bakgrunnen er en interpellasjon som ble stilt i kommunestyret 1. februar, av Linda Jakobsen (H).

I saken står det blant annet:

– Dette er en meget viktig sak, noe engasjementet i debatten under interpellasjonen tydelig viste. I oppvekstkomiteen har vi ved også ved flere anledninger diskutert utfordringene i forbindelse med mobbing. Senest i forrige møte vi ble enige om at det skal regelmessig avsettes tid til å diskutere mobbing og få en tilbakemelding på arbeidet som blir gjort i skole og barnehage. Oppvekstkomiteen ønsker å være en positiv ressurs i dette viktige arbeidet.

Ønsker sak

Videre ønsker man at dette tas videre helt til en avgjørelse i kommunestyret. Ønsket er at det utredes en politisk sak om ordning med at alle kommunens skoler og barnehager skal være mobilfrie.

Det har tidligere vært en ordning på Lyngdal ungdomsskole med mobilfri skole.

– Undersøkelser viser at digital mobbing er et økende problem. Andre undersøkelser har også vist at mobilfri skole har hatt positiv effekt på læringsresultat. Dette er gode argumenter for at vi bør vurdere om mobilfri skole bør innføres, heter det videre.

Saksframlegget kan du se her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...