Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Ønsker å brenne ned skolehus

SLUTT? En kontrollert nedbrenning av det gamle skolehuset vil antakelig bety slutten for Foss-basaren. Foto: Arkivfoto

Planene om å brenne ned det gamle skolehuset på Foss vil antakelig bety en slutt for de tradisjonsrike Foss-basarene.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

BRANNØVELSE: Nå kan hele huset ende sine dager som brannøvelse for Brannvesenet Sør, melder regionavisen Lister 24.

Det gamle skolehuset har de siste årene bare vært brukt en gang i året, til Foss-basaren. Da har det til gjengjeld vært fullsatt – Foss-basaren har vært et høydepunkt på kalenderen for basarfolket i Lyngdal.

Dårlig forfatning

Basarene arrangeres av rundt 150 år gamle Foss kvinneforening. Foreningene er en av mange i Lyngdal som ble startet av Gustava Kielland – og en av ganske få som fortsatt holder koken, selv om den i dag bare har fem medlemmer.

Men nå er det etter alt å dømme slutt. Den gamle skolekretsen ser seg ikke lenger i stand til å vedlikeholde huset, som er i svært dårlig forfatning. Kretsen har derfor søkt Lyngdal kommune om å få rive huset.

Kostnader

Men siden brannvesenet er interessert i å bruke huset til øvelse, har kretsen nå i stedet søkt om å få slippe gebyr i forbindelse med rivesøknaden. Kretsen ber også kommunen dekke brannvesenets kostnader i forbindelse med øvelsen, anslagsvis 25 000 kroner.

– Skolehuset er ikke i bruk lenger, og det er store kostnader ved å sette bygget i stand. På et grendemøte og befaring 26. januar 2019 ble huset derfor besluttet revet, skriver kasserer Knut Foss på vegne av Foss kretshus til Lyngdal kommune.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...