Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

Omsetningen gikk opp fem prosent

HANDELSPARKEN: Omsetningen nådde nye høyder i 2017. 320 millioner kroner viser tallene for de 25 butikkene. Foto: Per Thime

Handelen i Handelsparken fortsetter å peke oppover. I fjor omsatte butikkene for 320 millioner kroner. Men en butikk gikk nylig konkurs.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

OPP FEM PROSENT: - Vi er fornøyd med 2017 og ser allerede fram til året vi er godt i gang med.

Det forteller Tom Andreas Hestås i Handelsparken til Lyngdals Avis. Tallene er kommet og det meste ser egentlig veldig bra ut. 320 millioner kroner omsatte de 25 butikkene som holder til i Handelsparken for.

- Senteret samlet hadde god vekst i omsetningen også i 2017, som vi har hatt hvert år, og vi nådde cirka 320 millioner kroner. Inne i disse tallene er det selvsagt forskjeller blant 25 butikker, skjønt samlet vokser man altså fortsatt bra i ett krevende marked.

Nøkkelen

Siden handelsparken åpnet sent i 2012 har utviklingen ved senteret vært bra. Det er svært få butikker som har gitt seg.

- Vi har hatt veldig lite utskiftninger, og vi tror ikke vi vil ha særlig mye fremover heller, men det ville jo være merkelig om ikke det ble noen fra tid til annen.

I Handelsparken har de faktisk bare hatt butikker inn de siste årene. Det er imot normalen i denne bransjen.

- Det normale for kjøpesentre er ca 20 prosent på vei inn eller ut., mens vi de siste årene bare har hatt inn, fortsetter han.

Konkurs

Men ikke alle klarer seg. Denne uke måtte nemlig butikken Vårt Hus gi seg. I disse dager er det opphørssalg i første etasje av senteret. Det ville seg rett og slett ikke mer.

- Vi har ikke hatt noen konkurser eller nedleggelser nå på fire år, så det var selvfølgelig kjedelig, skjønt det er jo mest leit for driverne. Det er ikke enkelt å drive uten kjedetilknytning i dagens marked. De er flinke folk, og vi ønsker dem alt det beste for fremtiden, sier senterlederen.

Lokalet butikken holdt til i ligger omtrent i inngangspartiet.

- Vi er helt trygge på at dette lokalet skal ha ny butikk i løpet av kort tid, avslutter han.

Styreleder i selskapet som drev butikken, Glenn Iversen, fortalte denne uken til Lister at beslutningen om å legge ned ble tatt i forrige uke.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...