Lyngdals Avis

Lyngdals Avis

...og her er avgiftene i Lyngdal

VANN: Lyngdal har investert mye i vannverket. fra nyttår ble forbruksprisene økt med 25 prosent. Foto: Arkivfoto

Lyngdal og Audnedal ligger forholdsvis likt når det gjelder kommunale avgifter i skole og barnehager.

Lyngdals Avis
Lyngdals Avis

Publisert:

VARIASJONER: Men noen variasjoner er det. Selv om prisen på fulltids barnehageplass er lik i de to kommunene, den ligger noe lavere i Lyngdal for tre- og firedagersplasser. Tredagersplass koster fra årsskiftet 2515 kroner i Lyngdal, og firedagersplass 1885 kroner.

I likhet med i Audnedal, skal alle disse satsene økes med 50 kroner fra 1. august.

Kostpenger

Foreldre med barn i barnehagene i Lyngdal må i tillegg betale kostpenger, 290 kroner for femdagersplass, 232 for firedagersplass og 175 kroner for tredagersplass.

Prisene for skolefritidsordningen (SFO) kan ikke sammenlignes direkte mellom de to kommunene. Lyngdal opererer med fire nivåer, mens Audnedal opererer med tre. Over 16 timer i uka koster 2715 kroner i Lyngdal, 11-15 timer koster 2360 kroner, 7-10 timer koster 1809 kroner, mens inntil seks timer SFO i uka koster 1085 kroner. Søsken får 50 prosent moderasjon.

Også kulturskolesatsene i Lyngdal er bygd opp på en annen måte enn i Audnedal. I Lyngdal koster instrumentundervisning 1695 kroner i semesteret, kunstundervisning koster 1852 kroner, dans koster 1110 kroner, det samme som band, mens deltakelse i Sound of Happiness koster 1235 kroner i semesteret.

Omsorg

Omsorg koster penger i Lyngdal, også. Her er satsene:

Hjemmehjelp: 210 kroner i måneden for brukere som tjener inntil 2 G. Omsorgstrengende som tjener med må betale mellom 130 og 269 kroner timen. Den høyeste satsen gjelder klienter med en årsinntekt på over 6G.

Leie av trygghetsalarm koster 270 kroner måneden, leie av nettkamera koster 536 kroner for den som ikke har wifi og 211 kroner i måneden for den som har wifi.

Hybler ved Lyngdal bo- og servicesenter koster 3879 kroner måneden fra årsskiftet. Kommer vask av tøy i tillegg, koster det 776 kroner måneden.

Middag koster 84 kroner for en normal porsjon, og 62 kroner for en liten porsjon. En tallerken grøt koster 37 kroner og en kompe 52 kroner. Tøyvask koster 47 kroner kiloen.

Tekniske gebyrer

Når det gjelder tekniske gebyrer, har Lyngdal lagt seg på null økning eller kraftig økning.

Avstandsgebyrene for renovasjon og tillegget for stor dunk for restavfall holdes uendret i 2019. Det samme gjelder feiegebyret på 493 kroner.

Renovasjonsavgiften øker imidlertid med 7 prosent både grunngebyr og avfallsgebyr – til henholdsvis 609,90 og 2728,50 for boliger. Også grunngebyr og avfallsgebyr for fritidsboliger øker med 7 prosent, til henholdsvis 609,90 kroner og 1262,60.

Tilknytningsavgiften for vann er uendret, 12 500 kroner. Årsabonnementet koster 1215, også det er uendret. Forbruksprisen skrus imidlertid opp med 25 prosent. Det betyr en pris på 11,57 kroner per kubikk, eller 35,07 kroner per kvadratmeter.

For avløp er tilknytningsavgiften også uendret: 12 500 kroner. det samme gjelder abonnementsavgiften på 1455 kroner. Forbrukspris per kubikkmeter øker med 10 prosent til kr. 12,40, mens prisenn per kvadratmeter øker med 10 prosent til 39,26.

Slamtømming vil koste 1583,90 for bolighus og 1181,50 for fritidsboliger. Økningen er på 7,6 prosent.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...